Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
967
62%
Krajowe muchomory
104
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
491
31%

Liczba głosów: 1562

ODPOWIEDZ
  • 14 / 1 / 0
Myślałem, że cała uprawa grow kita musi mieć temperaturę 2-4 stopni ale dzięki za wytłumaczenie teraz wszystko jasne.
  • 9 / 3 / 0
Hej mam pytania:
1. Po zbiorze jak suszyć grzyby? Ręcznik papierowy i odłozyć w jakieś miejsce w mieszkaniu? Na jaki czas? (nie mam możliwości położenia na grzejniku)
2. Czym je zmielić na proszek? Młynek do kawy wystarczy?
  • 1649 / 1032 / 7
@kahawuka Jak nie posiadasz suszarki, to fajnie sprawdza się mata do zwijania sushi, bo wtedy masz dopływ powietrza od spodu, lecz jeśli nie masz takiej opcji, to może być i papier, ale będziesz je musiał przewracać trochę, bo będą się przyklejać. Gdzieś wysoko, gdzie masz najcieplej. Kuchnię odradzam, gdyż dużo tam paruje podczas gotowania, nie lubimy wilgoci 😉
Wyschną, zajmie im to nawet do tygodnia czasu, najlepsze są wtedy, kiedy się "łamią", dźwięk porównywalny do tego, jakbyś wziął wysuszony patyk i go złamał na pół. Jak chrust łamiący się w lesie pod nogami 😉

Kto używa suszarki (ja ze względu na ilości jakie mi rosną używam jej tylko i wyłącznie, mam taką 10cio "piętrową"), temp. 45°, 24h i są ideolo.

Tylko suche jak pieprz grzyby nadają się do późniejszego przechowywania, jeśli będą w środku wilgotne to masz prawie 100% pewności, że jak je zamkniesz w słoiku (czy czym tam zechcesz, byle szczelnie), to się wda pleśń.

Blendować możesz w czymkolwiek (ale tylko bezpośrednio przed spożyciem, resztę normalnie zostaw w całości, tylko szczelnie schowaj), młynek do kawy, blender. Taki zwykły, w którym robi się szejki się sprawdzi od kopa 👌🏻

Miłego 😇
  • 9 / 3 / 0
Dzięki :)
Czyli nie robić proszku ze wszystkich? Bo potrzebuje to do microdosingu i musze z nich zrobić kapsułki (i z dwóch innych składników).
Szczelnie schować masz na mysli np zwykłe pudełko?
  • 1 / 1 / 0
Cześć wszystkim, od półtorej tygodnia rosną i moje wariaty, jednak problem się pojawił. Jako że jest to mój pierwszy raz to doświadczeniem nie grzesze i przesadziłem z wodą, teraz wszędzie są białe kropki na moich raczkujących, dopiero co pociechach.. pozatym, nie użyłem izolatu chroniącego przed światłem zewnętrznym. Związku z czym, rośnie wszędzie gdzie się da i zastanawiam się teraz czy wyciągnąć to z tego pojemnika, żeby rosło dalej? Czy wydłubać i czy w ogóle w takim stanie jak na zdjęciach widać to nada się to do spożycia? Oczywiście wilgoci, której tyle narobiłem to systematycznie usuwam otwieraniem saszety, też nie pryskam nic póki co i zmieniłem lokalizację blisko kaloryfera. Proszę o jakieś porady starszych w fachu, dzięki z góry :) pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 3198 / 907 / 5
@Gnuber wyglądają na aborty. Jeżeli nie rosną to zbierz i od nowa rób.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 12 / 3 / 0
Hej, tydzień temu dostałem growkita GT. Zalałem go wodą na noc, rano wylałem i wsadziłem do baga. Wietrzę i psikam dwa razy dziennie, temperatura ok 22-24°C, w zacienionym miejscu. Jutro mija tydzień jak go zalałem i w sumie nic się w nim nie zmieniło, więc się zastanawiam czy może być coś nie tak, bo w sumie to bym sobie poleciał w tripa jak będzie ładny śnieg. Nie dałem go do zimnego pomieszczenia, kiedy był zalany, ani go nie dziurawiłem widelcem. Co o tym myślicie? Z góry dzięki za odp.
:liść: :grzybki: :bongo:
  • 3198 / 907 / 5
@Belzedup
Jest ok. Cierpliwości.
Podziel się posiłkiem
  • 12 / 3 / 0
Dzięki, po jakim czasie ewentualnie zalać wodą i wsadzić do lodówki?
:liść: :grzybki: :bongo:
  • 3198 / 907 / 5
Po zbiorach.
Podziel się posiłkiem
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.