Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Waleriana Tobie pomogła w problemach?
1.Tak pomogła mi w problemach.
57
77%
2.Nie pomogła.
17
23%

Liczba głosów: 74

ODPOWIEDZ
  • 32 / 2 / 0
23 maja 2020XxoDARKoxX pisze:
Walerianka działa całkiem spoko, stawiam ją w hierarchi wyżej od takiego etizolamu który niektórzy tak chwalą a jak dla mnie to benzo najniższego sortu. Zaraz posypie się hejt ale dla mnie krople walerianowe działają podobnie do alprazolamu, z tym że krócej i nie da się uzyskać takiego stanu przedawkowania jak w przypadku alprazolamu, 2 butle(35mg/each) to już jak 1mg Xanaxu imo. No i tolerancja rośnie bardzo szybko, nawet szybciej niż w przypadku benzo.
Waleriana w kroplach jest doskonałym rozwiązaniem dla osób, które z jakichś powodów chcą uniknąć przyjmowania preparatów w postaci tabletek. Krople waleriany zawierają w swym składzie nalewkę z korzenia kozłka. Przeciwwskazaniem do stosowania kropli walerianowych jest padaczka, choroba alkoholowa i wiek poniżej 12 lat.
  • 1174 / 224 / 23
Kozłek super sprawa. Oczywiscie wersja na alkoholu. Tanio, uspokaja, pomaga w zasypianiu. Oczywiście nie daje super efektow i jak ktos sobie chce przycpakolić to może sobie za pierwszym razem wypic poł butelki
Potem już tak nie czuc dzialania
  • 449 / 67 / 0
Co by się stało gdybym przypadkiem chlapnął tak z 3 buteleczki? no przykladowo to by bylo ze 100g, Chodzi mi o skutki uboczne, czy nic mi sie nie stanie pod wzgledem zdrowotnym, i czy waleriana nie podziała z mocą jakiegos lorazepamu?
  • 119 / 14 / 0
ja raz dostałem taka wielką butelkę kropli walerianowych 100ml, czyli teoretycznie 3 takie małe buteleczki. i wypiłem całe do benzo i kody i nic mi się nie stało, ale dla wątroby to raczej zdrowe nie jest i nie polecam powtarzać moich czynów xd
Uwaga! Użytkownik politomax__ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1744 / 573 / 0
"Na sen forte" w ilości całego blistru (10szt?) nie pomógł ani trochę, za to krople walerianowe... 35g buteleczka na hejnał + melatonina 5mg i z codziennego wiercenia się 2-5h przed snem zrobiło się 5 minut.
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 258 / 25 / 0
Od trzech wieczorów testuję krople jako dodatek do trazodonu. Wieczorna dawka tego drugiego dodaje mi energii, a krople (około 40) wprowadzają mnie w przyjemny stan podobny do lekkiego podchmielenia piwem. Zasypia mi się gorzej ale może być to winą interakcji z trazodonem. Jednak gdy już zasnę to śpię dobrze, sny robią się bardziej złożone i wstaję nawet wypoczęty. Tak było przynajmniej ostatniej nocy gdzie siedząc przed komputerem przyjąłem aż trzy takie dawki po 40 kropel.

Jako że jestem po przejściach alkoholowych to obstawiam zawarty w kroplach etanol jako przyczynę obecności motywów alkoholowych w swoich snach. Nie jestem też pewien czy stan który określiłem jako "lekkie podchmielenie" to też jego efekt czy też samej waleriany.

Podejdę do sklepu zielarskiego i będę próbował napary z suszu roślinnego bez dodatku alkoholu.
jestem obłąkany
  • 586 / 125 / 0
Ktoś kompetentny wypowie się w kwestii miksu: krople walerianowe + kofeina (bezwodna/energetyk/kawa) + tyrozyna + zielona herbata
Próbowałem guarana + krople i naprawdę dobre samopoczucie i energia bez takiego ciaglego nacisku stresu i nerwicy jaki towarzyszy mi na codzien
  • 119 / 14 / 0
Nie próbowałem, ale nie widzę przeciwskazań. kofeina i zielona herbata (która też ma sporo kofeiny) mogą jedynie trochę za mocno pobudzić, ale to już zależy od twojej tolerki na kofeine i dawek.
Uwaga! Użytkownik politomax__ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 586 / 125 / 0
Ogólnie krople do tyrozyny, zielonej herbaty i dodatkowej kofeiny dobrze zbijają rozdrażnienie które występuje przy braniu tyro i nadmierne pobudzenie niweluje jednocześnie nie zmulajac a dając większą kontrolę nad sytuacją że tak to nazwę
  • 6 / 1 / 0
Ogólnie nie wiem jak wy, ale podchodziłem do waleriana tak z zapasem (chociaż wierzę w działanie ziółek - melisa mega na mnie działa). Kupiłem na testa (bo ostatnio krople pamietam w dzieciństwie ktore nie skutkowały) z herbapolu kapsułki, podobno najmocniejsze.
Biorę po 4 - nic a nic nie działa.
Nie mam problemów ze snem, ani żadnych lęków, po prostu ostatnio mam mega natłoki myśli i brak motywacji, żeby je poukładać.
Więc kapsułki - odradzam, nastepnym razem wezmę może jakis ekstrakt albo dam sobie spokój.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.