Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 12514 / 2427 / 0
Śledziłem od dawna ceny VapCap'a i nigdy nie zeszły tak nisko. Jakieś podobne, szklane to i owszem, ale podejrzewam, że to badziewia.

Odebrałem dziś z paczkomatu litr alkoholu izopropylowego 99% i zastanawiam się, czy czyścić tak stężonym, czy może rozcieńczyć w wodzie do ok 70%? Tyle właśnie mają preparaty do czyszczenia wapków. Z tego co czytałem, IPA jest delikatnym rozpuszczalnikiem i nie reaguje z większością tworzyw, ale wolę się upewnić.
  • 65 / 10 / 0
Ja bym na początku spróbował rozcieńczyć do tych 70% a jak efekty będą mizerne to dopiero użył nierozcieńczonego. Sam nie rozcieńczam narazie bo dostałem IPA od kolegi i w sumie to nie wiem czy ma 99% więc stosuje normalnie ale potrafi mi odbarwić plastik na biało w fenixie.
  • 73 / 7 / 0
25 stycznia 2021hypcio2 pisze:
Wszystko zależy od tego jak mocno zwapowany susz, lekko brązowy, brązowy czy ciemno brązowy. Raczej trzeba testować. Zocznij od 2g, zawsze mozesz dopalić, a jak doświadczony to startuj od 4 :halu:
Masz rację, przecież dekarboksylacja już zaszła. Myślę, że po prostu zjem z 3-4g i zobaczę co się stanie. Dzięki
Uwaga! Użytkownik kaduceusz666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12514 / 2427 / 0
W starry 3.0 którego używam, ustnik rozkłada się tak, że plastik można wymyć osobno, a reszta to metal i jakaś guma / silikon, które nie reagują z IPA. Komorę ceramiczną z tego co czytałem i widziałem też można nim potraktować.
Fajnie, że dali też zapasowe sitka i można dokupić części osobno.

Kusi mnie jednak, żeby nabyć jeszcze jeden (inny) waporyzator. Bardzo ciekawy jestem, jak sprawuje się ten VapCap w porównaniu do starry.
  • 13 / 1 / 0
Vapcapa polecam każdemu komu zależy na oszczędności i... Mocnym pierdolnięciu. Oczywiście można używać go sesyjnie, grzejąc na niższych temperaturach i dłużej czekając między cyklami, ale w razie potrzeby, 0.05 z vapcapa potrafi poskładać mocniej niż wiadro. Szczególnie po dokupieniu tytanowego tipa można wyciągnąć smakołyki z rośliny szybciej, przy mniejszej ilości podgrzań
  • 260 / 22 / 1
26 stycznia 2021jezus_chytrus pisze:
Śledziłem od dawna ceny VapCap'a i nigdy nie zeszły tak nisko.
W 2019 roku wersja 2018 kosztowała 99zł a vapcap 2k19 kosztował coś ponad 150zł (169zł o ile dobrze pamiętam). Najprawdopodobniej podwyższyli ceny bo sypała się masa dobrych opinii na temat ich sprzętu. Gdy popyt spadł a dobre oceny pozostały sprawnie podwyższyli cene dla ludzi nieświadomych że kiedyś dało się to kupić o 100 zł taniej i teraz ludzie na podstawie opinii typu "tani, wydajny. Polecam!" myślą sobie że 219 zł to mało jak za taki sprzęt i że pewnie płacą za coś co jest warte swojej ceny. Opinie w internecie znaczą więcej niż myślicie.

Swoją drogą korzystał ktoś z BL VAPE LIFTER albo ma jakiegoś znajomego który miał z tym do czynienia? Wydaje się fajne na jakieś wypady. Małe można łatwo schować i może posłużyć jako lufka. Tylko ile w tym waporyzatora i jak to się sprawdza.
  • 12514 / 2427 / 0
Może tak było...
Swoją drogą widziałem wczoraj film "pokazowy", co to cudo potrafi i takich chmur po waporyzatorze się nie spodziewałem. Gdyby znowu kosztował 100 zł, kupiłbym bez zastanawiania się.

EDIT
Właśnie skończyłem składanie mojego starry 3.0 po czyszczeniu.
alkohol izopropylowy 99% rozcieńczyłem do ok 80% i właściwie wykąpałem wszystkie części przez 30 minut. Nic się nie odbarwiło i nie reagowało. Wszystko zeszło pięknie. Potem przepłukałem to w ciepłej wodzie z mydłem, a na koniec sama wodą. Wysuszyłem i poskładałem do kupy (były małe problemy, ale udało się). Przepaliłem go na sucho w 240 C przez 5 minut. Zapach zioła zniknął całkowicie i jest jak nowy : )
  • 657 / 173 / 0
Po Vapcapie można kaszleć przez 2 minuty i zadymić poł pomieszczenia %-D i to nadal będzie wapowanie! Ogólnie to magiczny sprzęt ale tak jak w przypadku zwykłego wapka potrzeba czasu by przestawić się z palenia, tak tu potrzeba czasu by opanować technikę. Wymaga sporo wprawy i sporo czasu, nie jest tak jak w przypadku elektryka naciskasz guzik i masz, jednak po opanowaniu wynagradza to w każdym aspekcie.
2018 bez problemu dorwiesz używany z aukcji za 100zl może nawet taniej jednak nie brałbym nic innego niż M 2020.
  • 5 / / 0
od jak częstego zażywania mj opłaca się kupić waporyzator? troche uciążliwe jest walenie wiadra za każdym razem, a do bletek nie mam palców, ale z drugiej strony to chętnie nie wydawałbym niepotrzebnie pieniędzy, jeżeli nie ma większej różnicy w czasie przygotowania i przyjemności z zażywania. pale różnie: czasami kilka razy w miesiącu, a czasami mam przerwę półroczną.
  • 12514 / 2427 / 0
Wg. mnie nie ma powodu, by na waporyzator się nie przesiadać - jakość działania i inne aspekty sprawiają, że do palenia nie ma już powrotu.
Ja bym się nie zastanawiał... : ) Pisze to palacz, który nie wyobrażał sobie jeszcze nie tak dawno innej formy konsumpcji, niż palenie.

Jeśli trafię gdzieś w miarę tanio tego VapCapa, to na pewno kupię. Im więcej materiałów na YT o nim oglądam, tym większą ochotę nabieram.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.