19 sierpnia 2020faltaderespeto pisze: Farlopa ver koko jest w kazdym hiszpanskim miescie, absolutnie kazdym bez wyjatkuHiszpanie uwielbiaja kokaine i mowie to z perspektywy osoby mieszkajacej tu juz ladnych pare lat, ktora widziala 50 letnich gosci walacych lagi
Tylko tutaj raczej sie nie lubi guiris i bez Hiszpanskiego nie ogarniesz nic sensownego po za emka i ziolem.
Pozamykali wszystkie CSC a ichniejsza Civil Guardia się nie pierdoli więc tam jakieś wałki mogą być a w mniejszych miejscowościach,podlegających Maladze, to nikomu nie chciało się nic załatwiać poniżej 50 euro.
Reszta, ta 'nadmorska', to luz. Przy lockdownie, znalezienie ziela zajmowało mi kilka minut, po zrobieniu normalnych zakupów:D. koks też proponowali ale nie chciałem ryzykować, bo dile, pracujący zazwyczaj w klubach, z dnia na dzień potracili pracę i z tego co mi mówił akurat koleś z Ukrainy, co mieszkał tam z 10 lat i czekał akurat właśnie na koks , to tam już do bójek dochodziło.
Sam zresztą miał podbite oko;). Ale przyszedł 'gringo', ten zagadał o zielsko dla mnie i za chwile już je miałem.
Innym razem wychodząc ze sklepu zagadałem pierwszego spotkanego czarnego - 5 minut i po robocie i tak jak pisałem. Było to po sezonie i w sytuacji gdzie miasto było zamknięte a za nieuzasadnione wyjścia, czy nawet gadanie w 2 osoby, można było 600 euro mandatu dostać.
Stąd pojawiły się 'wypożyczalnie psów'.:D. Ok. 10 Euro za godzinę heh. Psy to jak karty Vip się zrobiły, my mieliśmy swojego ale pewnego dnia napatoczyła się Civil Guardia i wydukała 'Dog one person', więc czasami trzeba było się przed nimi ukrywać jak szliśmy w dwójkę;).
Piszę o początkach marca, gdzie cały ten cyrk się zaczął.
Son Banya, obrzeża Palmy
Kształt przypominają tabletki apelu różowego koloru z poniedziałku.Po jednej poczułem lekka w banie
Może ktoś powie co to może byc?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.