11 stycznia 20217key pisze: Co ty za bzdury piszesz z tymi "węglami"... cukier to dopamina - dopamina
Węglowodany to też serotonina.
Znając życie uprościła te mechanizmy do bolu.
Heh a metabolizm cukru obejmuje wyjałowienie organizmu z Wit z gr B - w dużej mierze z kwasu foliowego który jest... kofaktorem serotoniny.
Już raz wam napisałem, nie jest sztuką siedziec na dupie i nie walić konia. Sztuka jest zacząć biegać / ćwiczyć czy ogólnie ruszać się i nie walić konia.
Tylko tu znów mnogość mechanizmów jest porażająca i nie da się tego zamknąć w testosteronie i dopaminie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Stosunek węgli do białka i tłuszczy to: 50/30/20... teraz weź 2 g białka na kg przy 120 kg wagi. To jakieś 500 g węgli.
Wiesz ile trzeba wjebać ryżu jak w 100 g jest ok. 30 g... 15 torebek SUCHEGO.
Więc się ciśnie Gainery i inne energetyki w których są CUKRY proste.
Dalej twierdzę, że to co napisałeś jest brednią.
Można żreć węgle i się suplementować b-complex... można po słodkim iść pobiegać... można iść na rower gdzie większość izotoników to cukier.
Jak się utytkasz jak wieprzek to tak... komórki tłuszczowe wytwarzają estrion a on jest zły dla testosteronu.
11 stycznia 2021Stteetart pisze: Już raz wam napisałem, nie jest sztuką siedziec na dupie i nie walić konia. Sztuka jest zacząć biegać / ćwiczyć czy ogólnie ruszać się i nie walić konia.
15 stycznia 2021Stteetart pisze: a kobitę masz ?
Ja pierdole. Ja mówię o ludziach którzy nie jedzą SSRI które zaburzają libido.
Ja mówię o ludziach czystych od narkotyków leków i innych śmieci.
Ja wróciłem na siłownię kilka miesięcy temu to po kilku dniach libido mnie rozrywa ;)
Największy napaleniec i seksoholik przestanie walić jak zechce.
To, że ktoś bierze SSRI wcale nie oznacza, że nie podjął wysiłku przy rzuceniu tego, niektóre SSRI (sertalina) nawet mogą podnosić libido.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia
W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".
CBZC rozbija packzomatową dystrybucję
Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.