Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
967
62%
Krajowe muchomory
103
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
490
31%

Liczba głosów: 1560

ODPOWIEDZ
  • 358 / 80 / 0
@kahawuka
Czas jest różny, innym rosną szybciej innym wolniej. Pytanie tylko kiedy pojawiły się piny ? Miesiąc temu ? Tydzień/dwa temu ?
Temperatura odpowiednia. Pryskasz ? Co ? Bezpośrednio grzyby ? Po zdjęciu nie widać byś pryskał po ściankach. Dodatkowo według mnie masz za dużo wody w worku, i boki pudełka nie są zakryte więc zakryj je na następny rzut, bo będą rosły po bokach.
  • 23 / 2 / 0
Hejka! Przychodzę z pytankiem, bo robiłem już jednego flusha, i tak jakby grzyby mi się zbuntowały, pinowały i się przewracały, po tym flushu ciastko wypuściło również kilka pojedynczych, ogromnych grzybków. Jest jakiś sposób, żeby znów zaczęły rosnąć pięknie, jak za pierwszym razem? Dodam, że 2 pierwsze zbiory zrobiłem z pominięciem flusha, bo rosły piękne. (Fotka przedstawia 2 rzut bez flusha) Czy ja coś zwarzywiłem? Przed chwilą również zerwałem jednego, całkiem ładnego i soczystego (20g mokry, druga fotka przy linijce) jeśli chodzi o traktowanie, to pryskam wodą filtrowaną dzbankiem brita, w atomizerze, pryskam po prostu do środka i jest pięknie, wietrzę 3-4 razy dziennie, rozmawiam z nimi, traktuje je jak moje własne dzieci :psycho:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 9 / / 0
Wyszło 24g suchych. Chyba spoko?
Rodzi się teraz kolejne pytanie. Czy przed kolejnym rzutem powinienem oczyścić ciacho z pozostałych maluszków? Jestem już po zalaniu wodą i te malutkie, które z pierwszego rzutu zostały bardzo ciemnieją. Może nie zaszkodzą nowym?
  • 9 / 3 / 0
@7dni
Piny się pojawiły sei, myślę ,że po ok 7-10 dniach.
Pryskam je wodą, po grzybkach nie po ściankach.
Taki stan jak na zdjęciu to mam od tygodnia, w sensie nie widzę progresu

Czyli czekać? Czy coś jeszcze zmienić? W niektórych miejscach widzę jakby była "pleśń" oraz niektóre są łepki ciemne, nie takie powiedzmy brązowe tylko takie jakby czarne jakby się spaliły :P
  • 1633 / 1031 / 7
@spellhowler tak, zbieramy wszystko, nawet te mikroskopijne. Jak je zostawisz w moczeniu, to po prostu zgniją.
  • 358 / 80 / 0
@kahawuka
To bardzo źle robisz, że pryskasz bezpośrednio na grzyby. Stąd te czarne przebarwienia na nich, a pleśń być może od zbyt dużej wilgoci na ciastku, bo się tam nie pryska. Tylko po ściankach worka :uwaga:
Nie wiem co dalej, czekaj, :cojest: zacznij więcej wietrzyć i pryskać zgodnie z instrukcjami.
  • 9 / 3 / 0
@7 dni

To może teraz zebrac takie jakie są i o druga turę lepiej zadbać? Czy czekać naprawiając błąd psikania?
Czy w ogole growkit do wywalenia i lepiej kupic drugi?
  • 11 / 1 / 0
jestem obecnie po zbiorze piątego rzutu, który bardzo pozytywnie zaskoczył mnie swoją wielkością, ale zauważyłam też, że grzybki dużo mniej albo wcale nie sinieją w miejscu ścięcia końcówki albo delikatnego oskrobania w celu ich oczyszczenia z podłoża. Czy kolejne rzuty mogą być dużo słabsze? Czy mogłam zrobić coś, co niekorzystnie wpływa na ich moc?
  • 9 / 3 / 0
halo halo a mi ktoś podpowie co zrobić? :) (pytania wyżej ^^)
  • 11 / 1 / 0
@kahawuka

wydaje mi się, że jeśli grzybki stoją od dłuższego czasu, to lepiej zebrać.
a ciastku, jeśli nie ma pleśni, to ja bym dała jeszcze szansę, bo czemu nie ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.