Czas jest różny, innym rosną szybciej innym wolniej. Pytanie tylko kiedy pojawiły się piny ? Miesiąc temu ? Tydzień/dwa temu ?
Temperatura odpowiednia. Pryskasz ? Co ? Bezpośrednio grzyby ? Po zdjęciu nie widać byś pryskał po ściankach. Dodatkowo według mnie masz za dużo wody w worku, i boki pudełka nie są zakryte więc zakryj je na następny rzut, bo będą rosły po bokach.
Rodzi się teraz kolejne pytanie. Czy przed kolejnym rzutem powinienem oczyścić ciacho z pozostałych maluszków? Jestem już po zalaniu wodą i te malutkie, które z pierwszego rzutu zostały bardzo ciemnieją. Może nie zaszkodzą nowym?
Piny się pojawiły sei, myślę ,że po ok 7-10 dniach.
Pryskam je wodą, po grzybkach nie po ściankach.
Taki stan jak na zdjęciu to mam od tygodnia, w sensie nie widzę progresu
Czyli czekać? Czy coś jeszcze zmienić? W niektórych miejscach widzę jakby była "pleśń" oraz niektóre są łepki ciemne, nie takie powiedzmy brązowe tylko takie jakby czarne jakby się spaliły :P
To bardzo źle robisz, że pryskasz bezpośrednio na grzyby. Stąd te czarne przebarwienia na nich, a pleśń być może od zbyt dużej wilgoci na ciastku, bo się tam nie pryska. Tylko po ściankach worka
Nie wiem co dalej, czekaj,
To może teraz zebrac takie jakie są i o druga turę lepiej zadbać? Czy czekać naprawiając błąd psikania?
Czy w ogole growkit do wywalenia i lepiej kupic drugi?
wydaje mi się, że jeśli grzybki stoją od dłuższego czasu, to lepiej zebrać.
a ciastku, jeśli nie ma pleśni, to ja bym dała jeszcze szansę, bo czemu nie ;)
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata