Ale co najciekawsze, dziwi mnie sam mechanizm działania substancji. Jak widzisz, piszą tu badacze którzy pochłaniają naprawdę spore ilości tej substancji i wychodzą cało. Ciekawe od czego to zależy.
A powiedz mi jeszcze jak możesz, czy poza suplementacją, stosowałeś też jakieś fachowe leki? Czy raczej wszystko własnym sumptem testowałeś?
@KapitanBoo u mnie mija juz 2.5 tygodnia od tamtego wieczoru, czuje sie juz wzglednie normalnie.
Chwile zeszło zanim psychicznie poskładałem się do kupy, problemy ze snem dalej trochę doskwierają, ale da się żyć.
Jak wspominała tu już jedna osoba, sport bardzo pomaga w tym aspekcie. Idź i przebiegnij chociażby te kilka kilometrów wieczorem, jak ogarniesz już wszystkie sprawy i będziesz spał jak dziecko, siłownia też spoko.
A jeśli chodzi o nerwice albo inne tego typu rzeczy, które wychodzą po zabawie z MDMA, to od groma jest na forach osób, u których poszczególne problemy zaczęły pojawiać się własnie po molly.
Skoro mówisz że problemy z nerwicą wynikają, to ludki piszą czy sobie z tym poradzili? Czy czeka nas gehenna? :)
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.