Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
30 grudnia 2020adverse pisze: Padaczka to rzadkie zjawisko po pregabalinie
Ludzie tu mówią, że podczas brania pregabaliny padaczkę się dostaje.
30 grudnia 2020niewiemczyistnieje pisze: takie proste pytanie, skoro puchnie morda po tym, to można stwierdzić nadmiar wody w organizmie, który najlepiej zwalczyć właśnie piciem wody? ile pijecie podczas jedzenia preg? już pomijam te wskazywane codzienne dawki, bo dla mnie to niewykonalne, ale czy to oznacza, że trzeba pić no nie wiem kurwa 4litry czy to nie ma żadnego znaczenia?
30 grudnia 2020AnonimowyWI pisze: ...
30 grudnia 2020sedambromek pisze: Po jakim czasie czujecie maksymalne działanie pregabaliny w dawkach rekreacyjnych powyżej 2g?
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
Te szarpnięcia to efekt niepożądany leku, często występujący wg ulotki nawet przy dawkach leczniczych.
Zgodnie z ulotką:
(Linefor 150) - działania niepożądane:
- kurcze mięśni (często)
- ruchy szarpane (niezbyt często)
- drżenia mieśniowe (niezbyt często)
- uszkodzenie mięśni / drgawki (rzadko)
Jak ktoś ma już miklony, to wówczas pregabalina może pogłębiać problem. Natomiast w zdecydowanej większości przypadków, jak w moim, są to zwykłe kurcze mięśni / ruchy szarpane. Nie jest to nic fajnego, ale daleko temu do trwałych uszkodzeń w mózgu
30 grudnia 2020niewiemczyistnieje pisze: takie proste pytanie, skoro puchnie morda po tym, to można stwierdzić nadmiar wody w organizmie, który najlepiej zwalczyć właśnie piciem wody? ile pijecie podczas jedzenia preg? już pomijam te wskazywane codzienne dawki, bo dla mnie to niewykonalne, ale czy to oznacza, że trzeba pić no nie wiem kurwa 4litry czy to nie ma żadnego znaczenia?
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Tak jak ostatnio spowolnienie myślenia, lekkie otępienie. Nie jestem geniuszem, nie jestem debilem - przeciętniak. Po pregabalinie u mnie następuje wyraźny spadek formy intelektualnej, a że w mojej pracy liczy się dokładność, nie ma miejsca na pomyłki plus trzeba wyjaśniać skomplikowane rzeczy prostymi słowami, po prostu przestałem się nadawać do pracy.
Na szczęście tym razem błędów nie popełniłem (chyba, że wysławianie się jak osoba o lekkim opóźnieniu umysłowym, gubiąca wątek w połowie zdania można zaliczyć do błędów), ale najgorsze zaczęło się później. Gdzieś po miesiącu brania zaczęły się lęki. Nigdy nie miałem problemu z lękami. Zdarzało mi się zjeść benzo czy zolpidem, ale raczej for fun, żeby się wyluzować, nigdy w ciągach, nigdy dużych ilości. A tu jebs, wstaję rano, biorę 75mg i po około 2h czuję, że coś jest nie tak. Następnego dnia to samo, plus uczucie, jakby coś się zbliżało, jakby coś niedobrego miało się stać. Stałem się podejrzliwy, zacząłem się zastanawiać czy ludzie nie zadają mi podchwytliwych pytań aby sprawdzić moje kompetencje. Irracjonalny lęk. Po tygodniu nie wytrzymałem i przerwałem to alprazolamem. Prega już odstawiona, alprazolam również, ale czuję, że ten lęk dalej się gdzieś czai w ukryciu.
Miał ktoś tak? Czytałem, że takie akcje dzieją się przy odstawianiu pregabaliny, ale na normalnej dawce, przyjmowanej regularnie? Reakcja paradoksalna? Jakieś pomysły? Jak zapobiec lękom wywoływanym przez pregę? O ile przy zażywaniu dawki 75x2 po jakimś czasie organizm się przyzwyczaja i sprawność intelektualna chociaż nie w 100% to jednak wraca do normy, to te lęki sprawiają, że nie jestem w stanie się na niczym skupić. Kurwa. A tak dobrze żyło się bez bólu.
31 grudnia 2020NegatywneWibracje pisze:Niby normalnie ma to związek, zbyt mało płynów zwiększa tendencję do ich odkładania poprzez wydzielanie wazopresyny etc. etc. Ale w odniesnieniu do tej zagadki w kapsułkach jaką jest prega, to wątpię, by ktoś rozplątał tutaj wszystkie sznurki. Niewątpliwie -i banalnie- na pewno warto o ten czynnik, jak i o ewentualny problem nadmiaru sodu, zadbać. Jeśli nawet nie wpłyniesz na mechanizm odkładania wody przez pregę, to przynajmniej nie dojebiesz sobie następnych. Sam wypijam zaporowe ilości płynów. Zdarza się często i 0,5-1l wody w zasadzie na raz. Dobowo nie liczę, ale 5l to na pewno. Nic mi się nie zatrzymuje- czy to tego zasługa? Nie jestem przekonany, ale też nie wykluczam.30 grudnia 2020niewiemczyistnieje pisze: takie proste pytanie, skoro puchnie morda po tym, to można stwierdzić nadmiar wody w organizmie, który najlepiej zwalczyć właśnie piciem wody? ile pijecie podczas jedzenia preg? już pomijam te wskazywane codzienne dawki, bo dla mnie to niewykonalne, ale czy to oznacza, że trzeba pić no nie wiem kurwa 4litry czy to nie ma żadnego znaczenia?
Druga sprawa - skąd się biorą obrzęki, zwykle albo jest za dużo sodu, albo coś z sercem. Z tego co pamiętam w większych dawkach pregabalina zwiększa tętno - może coś w tę stronę?
Jest to bardzo niepoważne ale do takich dawek doszedłem i chce zakończyć póki co leczenie tym lekiem bo przestał działać należycie, musiałbym wchodzić na wyższe dawki.
CT nie trwało dłużej niż 2-3 dni.
Leżąc w łóżku nie czułem tych dreszczy a spałem dobrze dzięki trazodonowi. Ale ta depresja beznadzieja toksyczne myśli samobójcze i skurwysynski ból (kości?).
Nie da się z tego wyjść w ten sposób.
Załadowałem dziś swoją dawke i będę próbował wchodzić stopniowo co 3 dni obcinając 75mg. Trochę mi to zajmie ale nie ma lekko.
Docelowo odstawie ja całkiem i może za parę miesięcy będzie znow działać 300mg.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
01 stycznia 2021szufladziarz pisze: ale czuję, że ten lęk dalej się gdzieś czai w ukryciu.
Miał ktoś tak?
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/b/bf015873-176f-4dce-81bf-24ed0dc5a0bd/fenistil.jpeg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250930%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250930T152402Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=01d0616dbd76a26f3b49d43f73bc780c613ad155b6c34d7bcd5cca547baab130)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/weedtravelbyair.jpg)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/globalimage.png)
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mozg-jointy-1000.png)
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/ministerio_de_interior_de_espana.jpg)
Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"
W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/diler-rzeszow.jpg)
Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował
Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.
Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie
Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.