Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 505 / 91 / 0
Powtarzam się ale napiszę jeszcze raz
Orzechy potarte, wrzucamy do alko, najlepiej 70-80% i za 2 tygodnie przecedzić przez filt od kawy
Kto nie wie co to jest to po zapachu nie pozna
Dobry dodatek do drinków, nadaje świetny smak
Spróbuj, kup 100ml spirytusu, dolej kieliszek przegotowanej wody, wrzuc potarte orzechy i za tygodnie przefiltruj.
Koszt smieszny, smak nie do poznania
Możesz to wypic z kieliszka, możesz w drinku. Możesz odparować alko, postaw na półce, sam odparuje o dodać do czago tylko chcesz
Dobrze działa z kurkuminą ;)
  • 55 / 4 / 0
Za herbpedią:
Black Pepper Powder: 2 grams
Very beneficial for nutmeg in some people. Some reports state that nutmeg is ineffective without it.
miłość %-D trzeźwość %-D pokora
  • 3647 / 601 / 1
Galaretki. Wsyp galę do galaretki. Tylko daj 1,5 szklanki wody a nie 2.
No i jak stężeje - zjedz
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 2 / / 0
Mam pytanie, czy gałka taka ze sklepu czymś sie różni np. taka z Prymata by miała mniejszą ilość substancji niż zamawiana z neta z góry dzięki.
  • 304 / 19 / 0
Kupiłem cztery orzechy gałki, łącznie 18g. Zjeść to całe na pierwszy raz? I czy faza jest na tyle silna żeby nie moc jeździć autem?
  • 2532 / 602 / 0
Zjedz 2 na pierwszy raz.Lepiej nie prowadzić po czymkolwiek ale raczej ogarniał byś na tyle żeby być w stanie jeśli o to chodzi.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 505 / 91 / 0
Autem ? Chyba żartujesz :D
Siedź na dupie a nie autem jeździć
Zrobisz komuś krzywdę, o Ciebie się nie martwię bo takich nie szkoda
Po gałce różnie bywa, brak refleksu, brak koordynacji, nie da się prawidłowo ocenić prędkości i odległości.
Lepiej poprowadzisz te auto po 6 piwach i mocnym ziole
  • 2532 / 602 / 0
Ja jestem zdania że nie powinno się po czymkolwiek prowadzić ale ja np kiedyś w nocy wracałem rowerem na peaku po 20g gałki i ogarnialem całkiem dobrze.Po 6 browarach i dobrym buchu mogło by byc cieeeżko.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 304 / 19 / 0
Nie No wiem ze nie wolno jeździć na fazie i staram się jak mogę tego unikać.
Ale wiadomo Jam to wyglada, na moim koncie mam dziesiątki przejażdżek jak byłem zjarany, raz kierowałem po tym jak zjadłem pigule i wypiłem z 300 whiskey oraz zdarzyło mi się jeździć po DXM. Szczerze mówiąc to na bombie jeździłem bezpieczniej niż na trzeźwo xd No nic tak się pytałem bo biorę to w domu i jakby mama chciała gdzieś jechać to co mam jej powiedzieć? Ze nie mogę bo bombę mam xd
  • 505 / 91 / 0
Ja po galce nie wyobrażam sobie prowadzić auta
Zależy też ile się zje i jakie ma działanie indywidualne
Równie dobrze można by rozważać prowadzenie auta po bieluniu, grzybach czy LSD
Rower spoko, w najgorszym przypadku jest jeden trup, samochód to jednak coś innego
Nie jestem święty i kiedyś zdażyło mi się prowadzić w stanie, w którym nie powinienem ale gałkę wykluczam z używek do prowadzenia samochodu czy obsługi piły do cięcia drzewa
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Sun, 01 Feb 2026 20:46:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1769978712'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną

To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.

Bimber to przeszłość. Teraz Podlasie gotuje "kryształ" wart 36 mln zł

Podlasie, które przez lata kojarzyło się z produkcją domowego alkoholu w garażu, dziś ma nowy "eksportowy" towar. Światek przestępczy odkrył chemiczną niszę i jak się okazuje, potrafi z niej zrobić interes wart fortunę. Policja natrafiła na laboratorium, w którym dosłownie "gotowano" kryształ. Substancje miały truć innych, choć ich producenci bardzo uważali, by sami nie zatruli się oparami, dlatego pracowali w maskach z filtrami. Już bez masek, ale w kajdankach, trzech mężczyzn trafiło w ręce funkcjonariuszy. Podczas akcji policja zabezpieczyła ogromne ilości narkotyków oraz nielegalną broń.

Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia

Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.