Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Poszukałem trochę ale jakoś nic konkretnego nie znalazłem, dlatego zwracam się do Was moi drodzy z takim pytaniem.
Czy badanie na obecność heroiny we krwi da nam wynik pozytywny w sytuacji, gdy używamy morfiny i oksykodonu?
Jaki jest realny czas według Waszych doświadczeń wykrywalności heleny przy szpitalnym badaniu krwi? Okres półtrwania wynosi teoretycznie 12 godzin ale ciekaw jestem wypowiedzi użytkowników mających okazję to sprawdzić.
Interesuje mnie również jak ma się sprawa w przypadku moczu zakładając, że polecimy sobie jakiś jeden dzień tygodnia - bez żadnego ciągu.
Dziękuję za merytoryczne odpowiedzi. Bez gdybania
Pozdrawiam
W listopadzie mam wizytę u hematologa (spec od krwi). Nie wiem, jakie tam mi wymyśli parametry do zbadania, ale czy jeśli regularnie zażywam majkę, będzie to miało jakiś wpływ na wyniki badań? W sensie, po nadmiarze czy tam niedoborze czegoś tam lekarz jest w stanie jednoznacznie stwierdzić, że walę opio? xd
Wizytę przełożyłam w czasie, ale przyda mi się na pewno ta rada na przyszłość.
Dzięki za pomoc! :)
Z góry dziękuje i życze wszystkiego dobrego w nowym roku.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.