Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 960 / 17 / 0
Biorę cały czas sertralinie 50mg i arypiprazol 7.5mg czuje się po którymś leku senny
  • 1664 / 301 / 0
Weź się chłopie ogarnij i przestań tu spamować. Nic samo za Ciebie nie zrobi, te leki mają wspierać, a nie robić z Ciebie człowieka, którym chcesz być. Skoro nic nie działa jak trzeba, to ewidentnie nie tędy droga. Prawdopodobnie jesteś hipochondrykiem. Co do tej żonglerki lekami, Einstein kiedyś rzekł - "szaleństwo jest wtedy, kiedy ktoś robi cały czas to samo i za każdym razem oczekuje innych rezultatów".
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 4 / / 0
Witam. Ide jutro do lekarza ale mam jeden problem. Lekarz mój nie jest zbyt dobry w dobieraniu leków. Bardziej jak już to przychodzę i mówię co chciałbym spróbować i po konsultacji wypisuje mi receptę. Brałem już hydroksyzynę, Pramolan i Xanax. Xanax jako jedyny był dobrym lekiem. Jaki lek moglibyście doradzić oddziałowujący jak Ssri i benzodiazepina w jednym (wpływał na receptory GABA, Neoadrenergiczne i serotoniczne czy jakoś tak) bardzo proszę bez głupich komentarzy że do jakiego lekarza ja chodzę. Proszę tylko o doradzenie jakichś leków. Ja osobiście słyszałem o escilatopramie i setealinie. Z góry dziękuję
  • 1306 / 261 / 0
pregabalina
  • 1229 / 181 / 0
Trazodon (Trittico)
  • 32 / 4 / 0
Po dość długiej kuracji sulpirydem i reboksetyna zmieniłem miks i chyba osiągnąłem wkońcu to o co mi chodziło - aktywizacje, zmniejszone lęki i zero deprechy, polecam z całego serca - 600mg moklobemidu + 600mg pregamaliny + 400mg sulpirydu biore to w dwóch dawkach podzielonych i jest bosko.
Świnia :świnia:
  • 3455 / 1123 / 0
Weź pod uwagę, że na każdego działa inny zestaw leków, dlatego z Twojej strony to pustosłowie. Każdy mądrze skomponowany miks jest równie dobry.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 32 / 4 / 0
To oczywiste, ale po latach męki z ssri i swoją depresją i apatią czuje się w obowiązku podzielić tym miksem. Może ktoś tu to podobny przypadek, może ktoś nie próbował, choćby jedna uzdrowiona duszyczka jest warta tych wypocin. Jak ktoś nie ćpa i nie chla i ma juz dosyć po 20-to letniem batalii każdego ranka ze swoim samopoczuciem to każde mowe rozwiązanie to nowa nadzieja i do takich ludzi szykajacych tej nadziei dedykuję ten post. Nikt tu nie jest na tyle głupi żeby wieżyć w uniwersalny zestaw...
Świnia :świnia:
  • 8 / / 0
Witam, co byście polecili na ciągły niepokój, obniżony nastrój i zmęczenie? Biorę trazdon i pregabaline od 4,5 miesiąca, sporo mi pomógł, ale i tak jest słabo.
  • 21 / 2 / 0
Powiedzcie jaka grupa leków lub konkretne środki spełniłyby moje (bądź co bądź wygórowane) oczekiwania.

Przez dłuższy czas brałem trampka (około 1.5 roku) w dawkach 37.5-112.5mg dziennie (Doreta), dodatkowo nasennie zarzucałem (2+ lat)15-20mg zolpidemu.
zolpi był na sen, trampek (z tego co już teraz wiem) służył jako SNRI - aktywizował, pobudzał.
W czerwcu poszedł w odstawke trampek (prawie 6 miesięcy temu), we wrześniu (prawie 2 miesiące temu) zolpi i jedyne tabsy to Mag/b6, b1, probiotyki więc jestem czysty jak łza :) Zresztą te dawki były dość małe i samo odstawienie przeszło dość łagodnie.

Niestety:
- boląca szczęka, uciski twarzy
- mini-drgawki (szczególnie podczas leżenia, najczęściej poniżej pasa czuje jak "drga" mi palec)
- zaburzenia widzenia - uczucie jakby mi "cierpły" oczy i nie mogę wyostrzyć wzroku
- zaburzenia myślenia (brain fog? problemy z czytaniem, zapamiętywaniem, rozwiązywaniem problemów)
- koncentracja, zdolność skupienia się na problemie jest praktycznie zerowa
- przewlekłe zmęczenie, kawa jedynie pogarsza stan
Myślałem, że to efekty odstawienia zolpi/trampka i liczyłem, że po takim czasie po prostu wszystko przejdzie.

Neurologicznie podobno wszystko ok, MRI/RTG spoko. Przestałem wierzyć, że wszystko jakoś się ułoży i objawy znikną. Gdzieś tam była sugestia, że to zaburzenia somatyzacyjne/ nerwica wegetatywna ale z reguły leki pierwszego rzutu jak esci to zamulacze, które u mnie odpadają. Praca stacjonarna przy komputerze (tym bardziej teraz - zdalnie) to wydajność byłaby zerowa a skończyłoby się to wiadomo jak.

Głównie zależy mi na usunięciu objawów widzenia i myślenia, fajnie żeby pomagał się skoncentrować i pobudzał z rana jednak tu się pojawia haczyk -> wieczorem (maks 1-2) musiałbym zasnąć żeby wstać o 7.
Coś wam przychodzi do głowy? W następnym tygodniu idę po raz kolejny do psychiatry i chcę z nim porozmawiać o opcjach jakie mam i nie chciałbym iść nieprzygotowany.
Trochę długi post więc dzięki jak ktoś to przeczytał.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.