W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
zolpi był na sen, trampek (z tego co już teraz wiem) służył jako SNRI - aktywizował, pobudzał.
W czerwcu poszedł w odstawke trampek (prawie 6 miesięcy temu), we wrześniu (prawie 2 miesiące temu) zolpi i jedyne tabsy to Mag/b6, b1, probiotyki więc jestem czysty jak łza :) Zresztą te dawki były dość małe i samo odstawienie przeszło dość łagodnie.
Niestety:
- boląca szczęka, uciski twarzy
- mini-drgawki (szczególnie podczas leżenia, najczęściej poniżej pasa czuje jak "drga" mi palec)
- zaburzenia widzenia - uczucie jakby mi "cierpły" oczy i nie mogę wyostrzyć wzroku
- zaburzenia myślenia (brain fog? problemy z czytaniem, zapamiętywaniem, rozwiązywaniem problemów)
- koncentracja, zdolność skupienia się na problemie jest praktycznie zerowa
- przewlekłe zmęczenie, kawa jedynie pogarsza stan
Myślałem, że to efekty odstawienia zolpi/trampka i liczyłem, że po takim czasie po prostu wszystko przejdzie.
Neurologicznie podobno wszystko ok, MRI/RTG spoko. Przestałem wierzyć, że wszystko jakoś się ułoży i objawy znikną. Gdzieś tam była sugestia, że to zaburzenia somatyzacyjne/ nerwica wegetatywna ale z reguły leki pierwszego rzutu jak esci to zamulacze, które u mnie odpadają. Praca stacjonarna przy komputerze (tym bardziej teraz - zdalnie) to wydajność byłaby zerowa a skończyłoby się to wiadomo jak.
Głównie zależy mi na usunięciu objawów widzenia i myślenia, fajnie żeby pomagał się skoncentrować i pobudzał z rana jednak tu się pojawia haczyk -> wieczorem (maks 1-2) musiałbym zasnąć żeby wstać o 7.
Coś wam przychodzi do głowy? W następnym tygodniu idę po raz kolejny do psychiatry i chcę z nim porozmawiać o opcjach jakie mam i nie chciałbym iść nieprzygotowany.
Trochę długi post więc dzięki jak ktoś to przeczytał.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?