Dodam że spodziewałem się minimum 1kg, a na ta chwile widzę pół, pomocy:)
N - najmniej - ale nie likwiduj - P-K - więcej.
Czytałem, że ludzie pod koniec dodają melasy do wody i tym podlewają. Nie mam pojęcia, czy to działa, bo nie próbowałem. Ja podlewam teraz takie 2 karły, które już finiszują bananówką odstaną tydzień. Banan rozdrobniony wraz ze skórką do wody, odstane 7 dni i rozcieńczałem to wodą w stosunku 1:4, a i tak było dość gęstawe i słodko pachniało. Być może zadziała na podobnej zasadzie, choć nijak tego nie zweryfikuję.
Można też używać specjalistycznych nawozów dedykowanych, które obiecują grube pały, ale i tak najważniejsze jest słońce.
Scalono-wildwolf
A może poprostu zwiększenie dawki Bloom? Czy zaszkodzi?
Zwiększenie dawki nawozu poza zalecaną to właściwie przepis na przenawożenie. Producenci i tak lubią zawyżać dawki, żebyś szybciej kupił nowe opakowanie.
Geny, słońce, inne warunki, chemia - taka jest moim zdaniem kolejność czynników, które determinują finalne top'y.
20 września 2020jezus_chytrus pisze: Jeśli ktoś zaopatruje się w marketach, to takiego PK ciężko jest trafić. Każdy ma Azot.
Co do wypowiedzi Chytrusa - no tak, ciężko, ale wyelminowanie całkowicie azotu podczas kwitnienia to błąd, ale tu raczej chodzi bardziej o uprawy w domu.
Jeśli naprawdę Ci zależy, i masz coś pieniędzy to kup nawóz w stosunku 1:3:3 (NPK), przykładowo jakiś do pelargonii na kwitnienie i po sprawie , jeśli nie, masz naprawdę spory asortyment z Canny, BioBizza czy innych marek
Daj im czas - przyjdzie taki okres , że zaczną puchnąć jak szalone - bardziej bym się obawiał pleśni\wilgoci i zaopatrzył się już teraz na wszelki wypadek w taki wynalazek nie raz mi się zdarzyło wyrzucać znaczną część plonów przez tą plagę.
pozdrawiam
DWE
Pamiętam, jak robiłem pierwszą fotorelację, to równolegle miałeś swoją (jeden krzak taki mocno rozkrzewiony w ogródku między innymi kwiatkami). Z tego co pamiętam, to większość musiałeś wyciąć.
Pleśń jest przejebana i jak już się wda, to cholernie ciężko z nią walczyć. Można jedynie wycinać na bieżąco wraz ze zdrową tkanką i liczyć, że nie zeżre wszystkiego.
Ja mimo pięknej pogody spryskałem Topsin'em 2 duże krzaki, które dojdą najpóźniej.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.