Dodam że spodziewałem się minimum 1kg, a na ta chwile widzę pół, pomocy:)
N - najmniej - ale nie likwiduj - P-K - więcej.
Czytałem, że ludzie pod koniec dodają melasy do wody i tym podlewają. Nie mam pojęcia, czy to działa, bo nie próbowałem. Ja podlewam teraz takie 2 karły, które już finiszują bananówką odstaną tydzień. Banan rozdrobniony wraz ze skórką do wody, odstane 7 dni i rozcieńczałem to wodą w stosunku 1:4, a i tak było dość gęstawe i słodko pachniało. Być może zadziała na podobnej zasadzie, choć nijak tego nie zweryfikuję.
Można też używać specjalistycznych nawozów dedykowanych, które obiecują grube pały, ale i tak najważniejsze jest słońce.
Scalono-wildwolf
A może poprostu zwiększenie dawki Bloom? Czy zaszkodzi?
Zwiększenie dawki nawozu poza zalecaną to właściwie przepis na przenawożenie. Producenci i tak lubią zawyżać dawki, żebyś szybciej kupił nowe opakowanie.
Geny, słońce, inne warunki, chemia - taka jest moim zdaniem kolejność czynników, które determinują finalne top'y.
20 września 2020jezus_chytrus pisze: Jeśli ktoś zaopatruje się w marketach, to takiego PK ciężko jest trafić. Każdy ma Azot.
Co do wypowiedzi Chytrusa - no tak, ciężko, ale wyelminowanie całkowicie azotu podczas kwitnienia to błąd, ale tu raczej chodzi bardziej o uprawy w domu.
Jeśli naprawdę Ci zależy, i masz coś pieniędzy to kup nawóz w stosunku 1:3:3 (NPK), przykładowo jakiś do pelargonii na kwitnienie i po sprawie , jeśli nie, masz naprawdę spory asortyment z Canny, BioBizza czy innych marek
Daj im czas - przyjdzie taki okres , że zaczną puchnąć jak szalone - bardziej bym się obawiał pleśni\wilgoci i zaopatrzył się już teraz na wszelki wypadek w taki wynalazek nie raz mi się zdarzyło wyrzucać znaczną część plonów przez tą plagę.
pozdrawiam
DWE
Pamiętam, jak robiłem pierwszą fotorelację, to równolegle miałeś swoją (jeden krzak taki mocno rozkrzewiony w ogródku między innymi kwiatkami). Z tego co pamiętam, to większość musiałeś wyciąć.
Pleśń jest przejebana i jak już się wda, to cholernie ciężko z nią walczyć. Można jedynie wycinać na bieżąco wraz ze zdrową tkanką i liczyć, że nie zeżre wszystkiego.
Ja mimo pięknej pogody spryskałem Topsin'em 2 duże krzaki, które dojdą najpóźniej.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe