14 lipca 2020babushka pisze: Jak to jest z tą optymalną proporcją pomiędzy kodeiną a prometazyną? Na stronach zagranicznych jest mowa o stosunku kody do promki w leanie 1,6:1, tutaj natknęłam się na dawki pokroju 25mg prometazyny na 300mg kodeiny, czyli zupełnie inny stosunek obu substancji. Ktoś testował różne proporcje i może się wypowiedzieć na temat działania?
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
18 października 2020Konrad2990 pisze: Czy diphergan wpływa na puls? Mam brać na uspokojenie po odstawce diazepamu a puls mam i tak po innych lekach w granicy 50 obniży bardziej?
Nie wiem czy aktualne, ale pytanie z rodziny tych ważnych. Kurczę, nie ma co pytać o takie rzeczy na hypku, jak masz inne leki to zapytaj lekarza o te interakcje i tyle. Nie ma się co korygować jak życie na szali. Z fartem ;)
29 czerwca 2020przodownik pisze: Diphergan to jedyny lek przeciwhistaminowy, który jako tako działał na mnie sedatywnie i ten efekt był odczuwalny. dobrze wzmacnia opiaty i to się czuje wyraźnie. jest to antyhistamina starszej generacji, a także pochodna fenotiazyny. wykazuje też podobieństwa do neuroleptyków. lek jest niestety drogi i nie warty większej uwagi, jednak godny polecenia.
Od hydro różni sie tym, że jak za dużo pijesz go to może wywołać haluny.Coś tam działa może, ale przegrwa z dawkami hydro 300 mg.
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach
Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.