Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 16 / 4 / 0
sprobuj sobie bupre pod jezyk
  • 4603 / 2207 / 1
Moim subektywnym zdaniem wtej kolejności:
apteczna kodeina < fentanyl przez śluzówkę (kapsułki) < oxycodon w tabsach < oxynorm w tabletkach (szybko wchłanialna forma oxykodonu.. Coś jak oxydolor fast,ale dużo szybciej i mocniej działająca)
  • 8103 / 907 / 0
Jak dla mnie to chyba kodeina z Thiocodinu albo Antka ( szybciej wchodzi i potencjalnie czuć mocniej ).Następnie te wszystkie generyki oksykodonu.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1179 / 124 / 0
Dla mnie zdecydowanie kodeina. Takie fajne motylki w brzuszku ;) Nie wierzę, że za działanie kodeiny odpowiada li tylko powstała w wątrobie morfina. Sama koda też musi działać.
Jest niepowtarzalna.
  • 712 / 83 / 2
@mniemanolog jasne, że koda to nie tylko morfina. Najprostszym dowodem jest to, że kodeina ma inne działanie od majki. Jest cieplejsza, morfina za to jest bardziej sedacyjna.
koda najprzyjemniejsza, zaraz za nią zdecydowanie oksykodon.
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1179 / 124 / 0
07 sierpnia 2020kofel pisze:
@mniemanolog jasne, że koda to nie tylko morfina. Najprostszym dowodem jest to, że kodeina ma inne działanie od majki. Jest cieplejsza, morfina za to jest bardziej sedacyjna.
koda najprzyjemniejsza, zaraz za nią zdecydowanie oksykodon.
Właśnie nie wiem, czy oxy nie jest lepsze, chyba jednak tak. Kolega pytał o opio doustne, a ja nigdy oxów nie jadłem %-D
  • 712 / 83 / 2
Dla mnie oxy wygrywa z kodą gdy zmienia się droga podania na inwazyjną. Trzymając się p.o koda lepsza, ale zawsze mnie mocno klepała.
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12511 / 2426 / 0
Jeśli chodzi o przyjemność (nie moc), to absolutnym liderem był u mnie czysty fosforan kodeiny, którego miałem w ch... dawno dawno temu (tak poznałem opio).
Nigdy nie brałem F, więc nie mam porównania.
Najgorzej wspominam tramadol.
  • 3 / / 0
Oralnie najbardziej podchodzi mi DHC
  • 4603 / 2207 / 1
Bez wątpienia najlepszy jest oxycodon. Następnie DHC i czysta apteczna koda (nie w lekach OTC)
ODPOWIEDZ
Newsy
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.