Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Tak, doczytałem sobie co nieco :)
Akurat opioidy interesują mnie bardziej w zakresie chemii umysłu i regulacji prawnych w zakresie uprawy roślin, tak trafiłem tutaj, bo ktoś podrzucił relację z dawnych lat z wyprawy do Czech :)
Realnych sytuacji, czy urban legends?
Też co innego jak zwiedzasz z rozsądkiem a co innego jak właśnie szukasz opium po dziwnych miejscach - wtedy na pewno możesz znaleźć problemy.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
W skrócie - ciężko jest grzejnikowi z wieloletnim stażem produkować takie ilości, żeby mieć sporą nadwyżkę do sprzedania. Najmniejsza wpadka i likwidują Ci całą melinę, zarzuty za produkcję, odczynniki itp., jak było więcej osób albo ktoś się spruje to może nagle wyjść 3+ osób = zorganizowana grupa przestępcza.
Podsumowując - na tym się teraz biznesów nie robi. Więc Ci co zostali na garach chcą być w miarę samowystarczalni, więc sprzedają raczej tyle ile muszą i tylko zaufanym osobom.
A Ty jak się czujesz? Czysty jestes? Jak nie chcesz tutaj to napisz PM ;)
22 lipca 2020visitorQ pisze: Marzy mi się podróż do Maroko ale mi odradzają wszyscy, podobno łatwo stamtąd nie wrócić.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.