Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 38 / 2 / 0
Opium
Nieprzeczytany post autor: tryptfan »
Witam
jest wątek o dostępności H , może ktoś by się podzielił wiedząco do opium ?? wogóle do zdobycia ?? jakie ceny ?? jak sytuacja u nas a jak u sąsiadów ??
  • 672 / 127 / 0
co jak co, ale w polsce nie mialem okazji ani nikt mi nie proponowal, mysle ze dostepne dla wybrancow moze u nas byc.
  • 637 / 17 / 0
opium chyba tylko, jak sam sobie zrobisz, rolnikom nie opłaca się nacinać główek i biegać za makiem, nawet jak mają gdzieś ukryte małe pole maku. A importować już lepiej od razu hel, a nie bawić się z transportem opium przez granicę.
  • 425 / 33 / 0
A propos opium przypomniała mi się anegdota któregoś ze starszych użytkowników forum. Rzecz działa się bodajże w latach siedemdziesiątych. Użytkownik ów w czasach zamierzchłych kiedy jeszcze rósł normalny mak w Polsce, nocną porą na dużym polu nacinał sobie główki spokojnie zbierał mleczko. Nagle pojawiła się druga osobą w szumie i szeleście liści i nasz bohater zareagował prawidłowo mówiąc:
- Panie ja z instytutu jestem, badania robię.
Nocny gość na to:
- Panie ja z tego samego instytutu.
I dalej cięli razem.

HaHaHa
  • 800 / 8 / 0
Nie ma tego w Polsce. Z opiatów jest heroina i kompot. Kompot to w bardzo małych ilościach, bardzo. Aczkolwiek jak trwa susza to wielu ludzi z dużą porcją desperacji przerzuciła się na to właśnie. Rzadko spotykany. Czasy kiedy kompociarze byli widoczni na dworcu centralnym minęły. Totalnie. Można powiedzieć że teraz na dworcu nie uświadczysz żadnego kompociarza.
  • 38 / 2 / 0
a czechy ? berlin ? nl ?
  • 2878 / 21 / 0
Też mi się nigdy nie zdarzyła żadna okazja kupna opium. Myślę, że to podobnie jak z grzybkami- każdy na własną rękę, a jak sprzedaje to znajomym z własnych zbiorów.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 800 / 8 / 0
tryptfan pisze:
a czechy ? berlin ? nl ?
Tam również nie uświadczysz tego. Nikt tego nie sprzedaje, bo produktem docelowym z opium jest heroina. Afgańce przerabiają opium na h i wsio.
  • 1238 / 30 / 0
Zdarza się opium, ale nie dla mas ;p
לאכול חומצה!
  • 341 / 55 / 0
piekny text o instytucie...

opium w pl? pierwsze slysze. Ale z kompotem nie ma problemu, przynajmniej w malopolsce... Na dworcach to tylko żuli spotkać można w dzisiejszych czasach, chociaż nie! ostatnio mój facet, natrafil na dwoje starych odpałowców -chłop z wyrzutem do kobiety czy tam odwrotnie, ze przepiła pieniadze a nie przyniosła kompotu, hmm co kto lubi ^^
Codzień mówisz słodko weź mnie lub się skręć
nie chciałam rozstania przez miłość do ciebie
odkryłam druga twarz ma na imie śmierć
duszy ci nie oddam, w narkomańskim niebie

by kometh
ODPOWIEDZ
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.