Ja jestrm na oksach, czasem podbijam to kodą i teraz na skręcie przez co wrocilem tu na chwile. To gryzienie tabletek i zapijanie colą klasyk.
05 czerwca 2020PrymasTysiaclecia pisze: Też moim zdaniem to tak zwany komfort ćpania jest największym plusem kody, jedyny problem to hajs. Jak jest hajs, to nawet w środku nocy w święta można objechać całodobowe apteki i mieć 4 opakowania w godzinę. przy innych opio dochodzi ciągły stres, że nie będzie, nie dodzwonisz się itd. Ja też kiedyś myślałem, że nie dam rady załatwić, bo znajomi to głównie stimy/kryształy, ale jakoś magiczne źródło się pojawiło i jak kupuje się na zapas, to funkcjonuje się spokojniej, odpada to obskakiwanie aptek codziennie. Ja i tak mieszkam w dużym mieście, wyobrażam sobie, że wpierdolenie się w kodę w miejscowości, gdzie jest np. 8 aptek, w tym jedna całodobowa, musi być ekstremalnie chujowe.
Jak pisałem o chujowości sytuacji, to miałem na myśli to, że jak ktoś sie wpierdoli i mieszka w małym mieście, to ma straszny problem ze zdobyciem kody. Jak się pomyślałeś , że się śmieję, że ktoś nie mieszka w dużym mieście to sory. A z tego, że mam chujową sytuację, to sobie zdaję sprawę.
Andriej Kardynał Wyszyński
Ja ogolnie polecam robic zapasy, bo co to za frajda z cpania jak co chwila musisz sie zastanawiac czy zaraz ci sie nie skonczy, nie bedzie jak ogarnac. Zaopatrzyc sie do przodu, znajac swoje cpunskie zapotrzebowanie, i ma sie spokojna glowe. Nie po to sie cpa zeby zamienic cale swoje zycie w sranie po gaciach i myslenie 24/7 co dalej, taka rada jak funkcjonowac jako cpun w spoleczenstwie. Wtedy tylko cykasz tablety wieczorem i elo, w koncu opio maja lagodzic problemy a nie ich dokladac (tak wiem, bardzo idealistyczne podejscie).
2020 wrz 16, 11:55 / scalono - surv
Ale lepiej tego nie róbcie
Ciężko się to wszystko czyta, ale może warto jako przestrogę...
19 czerwca 2020Lithi pisze: Kupowanie na zapas, hahaha przeważnie wygląda tak: o to powinno starczyć na tydzień, tak, na pewno starczy przecież to tak dużo. A za dwa dni myślisz![]()
bo już wszystko wyćpane. Co do tematu jakoś mnie nie przekonuje, że zjedzenie (w moim przypadku) 4 paczek jest neutralne dla zdrowia. Już wolę zapłacić za Antka. Ach gdzie ta cała magia uciekła. Tyle zachodu o nic, zazdroszczę początkującym,ale gdybym mogła zacząć od nowa zaczęła bym tak samo. Niby każdy myśli, że się nie wjebie, a ja wiedziałam że to droga w jedną stronę. Po latach z opio widzę ubytki na zdrowiu ale głównie psychiczne, 1 prawie zgon ale wszystkie badania ok.
Wydaje mi sie ze ludzie z enzymami ktorzy sa ultrametabolizerami to faktycznie odczuwaja dzialanie kodeiny bo ja niestety (i dobrze) ze nie jestem.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli
Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.