Przeniesiono do istniejącego już tematu/Imane Anys
L.W. Storhaug et al. / Forensic Science International 222 (2012) e33–e35 pisze: Using the estimated half-life of clonazepam from this reported case, we would expect 7-AC to be detected in urine for about 2 weeks, using a cut-off level at 29 ng/ml, and up to 3 weeks using a cut-off level at 5 ng/ml
1. Czy orientujecie się jak długi jest okres od zażycia (chodzi mi o pikołaki i mefkę) do momentu, kiedy mamy pewność, że policyjne narkotesty (kontrola drogowa) niczego nie wykryją?
2. Po jakim czasie od zażycia (tego samego co wyżej) poziom substancji przez nie dostarczanych się normuje? Chodzi o możliwość wykrycia na wnikliwych badaniach krwi i moczu. Pozdro
Moja mama ostatnio dostała takie narkotesty od znajomego, który pracuje w policji.
Palę dość często, z tego co się orientuję, to są na ślinę.
Przeprowadzą mi go raczej losowo ;/
Jest jakiś sprawdzony sposób na "oszukanie" tego testu i przez jaki czas THC utrzymuje się w ślinie jeśli piję dużo wody, używam płynu do ust etc?
z góry dzieki za pomoc
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.