Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 199 / 4 / 0
również podbijam
  • 2968 / 639 / 0
03 czerwca 2020Kackum pisze:
Ktoś wie jaki status substancji na dzień dzisiejszy?
https://gis.gov.pl/wp-content/uploads/2 ... 9-2019.pdf

swoją droga zabawny jest fakt, że tam podlinkowali w źródłach [H], niebieskie a nawet różowe xD i niech mi ktoś powie że służby nie siedza na forach.
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
  • 199 / 4 / 0
15 czerwca 2020pawoleh666 pisze:
03 czerwca 2020Kackum pisze:
Ktoś wie jaki status substancji na dzień dzisiejszy?
https://gis.gov.pl/wp-content/uploads/2 ... 9-2019.pdf

swoją droga zabawny jest fakt, że tam podlinkowali w źródłach [H], niebieskie a nawet różowe xD i niech mi ktoś powie że służby nie siedza na forach.
no tam jest tylko, ze rekomenduje a ten dokument jest z przed roku
  • 71 / 5 / 0
Jaki jest obecny status? Przeczesałem ostatnie wykazy z 2019 roku i nie znalazłem tej substancji na liście, wiec zakładam, że dalej legalna. Proszę o potwierdzenie lub wyprowadzenie z błędu.
  • 430 / 26 / 0
1p nie ma na wykazie są jedynie ethlad i ślad.
  • 880 / 365 / 6
23 czerwca 2020123blue01 pisze:
Jaki jest obecny status? Przeczesałem ostatnie wykazy z 2019 roku i nie znalazłem tej substancji na liście, wiec zakładam, że dalej legalna. Proszę o potwierdzenie lub wyprowadzenie z błędu.
Jest dalej legalna.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 260 / 22 / 1
"Zespół dokonał oceny potencjalnych zagrożeń, możliwości powodowania szkód społecznych oraz działania na ośrodkowy układ nerwowy, wynikających z używania następujących substancji: FLUNITRAZOLAM, FLUALPRAZOLAM, FLUBROMAZEPAM, 4-HO-DET, DPT, DCK, ALLAD, 1P-LSD, 2-FDCK, 4-AcO-DET, 4-AcO-MiPT, 2-Oxo-PCE, 3,4-CFP, ETAZEN, IZOTONITAZEN i NSI-189, rekomendując ministrowi zdrowia umieszczenie ich w wykazie nowych substancji psychoaktywnych." - https://hyperreal.info/news/zmiany-w-wy ... otropowych

Wie ktoś czy ta poprawka weszła w życie?
PANOWIE Z RZĄDOWEGO CENTRUM LEGISLACJI, PROSZĘ ZOSTAWCIE NAM PSYCHODELIKI I DYSOCJANTY A WEŹCIE SIĘ ZA KETONY I STYMULANTY!
  • 2104 / 467 / 37
Skoro rekomendują, to ten projekt nowelizacji nie wszedł jeszcze w życie, choć zapewne niedługo to nastąpi.

Ketony wszystkie są i tak nielegalne od 2018 r. :/
Lubisz koks?
  • 389 / 28 / 0
Oczywiście że jest legalne.
Uwaga! Użytkownik vzpe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 356 / 71 / 0
18 stycznia 2021NTM3689 pisze:
FLUNITRAZOLAM, FLUALPRAZOLAM, FLUBROMAZEPAM, " -
jak to sie dzieje ze jak mysle o jakiejs substancji to na nastepny dzien sie za nia biora :cojest:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.