Powód: poprawiono brzmienie tematu
To na początek przy nagłym odstawieniu bez opieki lekarskiej.
Zolpidem przy stopniowym odstawieniu lecz u osoby która zazywala kilkadziesiąt .... Tak kilkadziesiąt tabletek DZIENNIE pojawiają się objawy o charakterze depresyjnym, wszelkie złe myśli wpajamy do naszego mózgu. Nie widzimy możliwości bycia szczęśliwym bez tej substancji, kilkakrotnie budzimy się w nocy, koszmary senne, również nie należą do rzadkości, wzmożona potliwosc, przyspieszone tętno, zwiększona wartość ciśnienia krwi np: osoba z książkowym ciśnieniem 120/80 , jego wartość skurczowa może dojść do 190. Nieustanne poruszanie kk. dolnymi, zginanie stóp i palców. Wreszcie coś co uważam za najgorszy objaw u tych osób które brały ekstremalne dawki zolpidemu to NIEKONTROLOWANE wyginanie poszczególnych części ciała przypominające osoby ktore poddawane są egzorcyzmom.... Tak wiem coś o tym... wymieniłem te fizyczne i psychiczne aspekty rzucania tego leku. hm.... może inni wiedzą więcej ja wiem co przeżyłem. I uważam to za dobrą lekcję na przyszłość by nie siegnąć znów po naszą "ukochaną " pochodną imidiazolową. Kto nie przezyje nie zrozumie.
1.5 - 1.5 - 1+waleriana - 1 - 0.5+waleriana - 0.5
Ot tak piszę, może komuś pomoże
Zolpidem przy mniejszych dawkach mozna odstawic nagle ale trzeba liczyc sie z 3 dniami bez snu wiec warto to zrobic jak ma sie wolne i jest sie samemu. Oczywiscie wazne jest zadbanie o higiene snu.
Trzeba uważać na swoje ruchy i czucue/dotyk, po przy odstawce jesteśmy przewrażliwienie, a zawroty głowy tylko potęgują problemy z równowagą.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.