Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 12 / 1 / 0
Witam jakiś, miesiąc temu czyli 19 Września oddstawiłem zupełnie zolpidem, w tym dniu właśnie wieczorem zaczęło mnie telepać i dostałem ataku paniki oraz wzmożony lęk, po jakiś dwóch tygodniach było lepiej teraz jak już prawie miesiąc minął dostałem depresjii, a już było dobrze. Objawy moje które towarzyszły mi po oddstawieniu to oczywiście lęk, natrętne myśli i objawy somatyczne takie jak napięciowy ból głowy i sztywność karku. Jakoś tydzień temu wszystko powróciło gdy wypiłem z nerwów w pracy pół setki spirytusu rozpuszczonego w wodzie, do tego dodam, że od zawsze chorowałem na nerwice natręctw, mam jakiś tam swój problem lękowo myślowy i po zrobieniu pewnej czynności lęk powstał i trzyma już tydzień oraz depresja, lekka bezsenność zarazem senność. Dodam, że ja nigdy nie miałem problemów ze snem brałem zolpidem dla relaksu i czasami żeby wyeleminować lęk, teraz śpie w miare dobrze ale np: kiedyś mogłem a teraz popołudniu już zasnąć nie moge. Czy to dalej mogą być objawy odstawieniowe zolpidemu pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 18 października 2018 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiono brzmienie tematu
  • 16 / 1 / 0
Hej. Może spróbuj coś ziołowego na uspokojenie jakiś Valused, clitorie albo jakieś kombo z acopa monnieri? coś na uspokojenie by sie przydało co?
  • 2429 / 580 / 155
Mogą być, objawy odstawienia substancji walących w GABA niestety często utrzymują się bardzo długo. W Twoim stanie wskazana by była konsultacja psychiatryczna, jakieś antydepresanty (np. mianseryna, doksepina). I doraźnie chociażby hydroksyzyna na lęki / sen. Zobacz, jaka dawka hydro na Ciebie działa.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Pytanie - będę odstawiać zolpidem (trzy tygodnie brania, doszło do 13 tabletek dziennie). Czy alprazolam złagodzi objawy odstawienne? Jeśli tak to ile tego Xanaxu brać, żeby nie wpaśc z jednego uzaleznienia w drugie? Please help...
  • 1 / 1 / 0
Nagłe odstawienie zolpidemu może skończyć się.... bardzo "nie milo".... gdy zażywasz dużą ilość tabletek i nagle zabraknie ci ich bo przecholowales poprzedniego dnia, może to być utrata przytomności bez objawów prodromalnych czyli nagle jeb na glebę i gdy się obudzisz zapewne już w karetce bądź szpitalu czasami nie wiesz jak się nazywasz, czy masz rodzine, co robiles w danym miejscu i skąd się tam znalazłeś. Tak zwana niepamięć wsteczna, która owszem ustępuje stosunkowo szybko. Chyba, że masz pecha i przy upadku Twoja głowa uderzy o płyty betonowe, kamień... wtedy już jest nieco gorzej.... zazwyczaj diagnozuje się wstrząśnienie mózgu, nie wspominając już o rozcietych czolach, powiekach czy policzkach oczywiście może towarzyszyć temu zmiazdzenie kości policzkowej, a także złamania, zwichnięcia, skręcenia w obrębie górnych i dolnych kończyn.

To na początek przy nagłym odstawieniu bez opieki lekarskiej.
Zolpidem przy stopniowym odstawieniu lecz u osoby która zazywala kilkadziesiąt .... Tak kilkadziesiąt tabletek DZIENNIE pojawiają się objawy o charakterze depresyjnym, wszelkie złe myśli wpajamy do naszego mózgu. Nie widzimy możliwości bycia szczęśliwym bez tej substancji, kilkakrotnie budzimy się w nocy, koszmary senne, również nie należą do rzadkości, wzmożona potliwosc, przyspieszone tętno, zwiększona wartość ciśnienia krwi np: osoba z książkowym ciśnieniem 120/80 , jego wartość skurczowa może dojść do 190. Nieustanne poruszanie kk. dolnymi, zginanie stóp i palców. Wreszcie coś co uważam za najgorszy objaw u tych osób które brały ekstremalne dawki zolpidemu to NIEKONTROLOWANE wyginanie poszczególnych części ciała przypominające osoby ktore poddawane są egzorcyzmom.... Tak wiem coś o tym... wymieniłem te fizyczne i psychiczne aspekty rzucania tego leku. hm.... może inni wiedzą więcej ja wiem co przeżyłem. I uważam to za dobrą lekcję na przyszłość by nie siegnąć znów po naszą "ukochaną " pochodną imidiazolową. Kto nie przezyje nie zrozumie.
:liść: adamus1001 :liść:
  • 256 / 8 / 0
2czy3 noce bezsenne i wszystko wraca do normy. U mnie przez 2 msc 130 mg, tak jak mówię, ewentualne wspomaganie się pregabalina.
Uwaga! Użytkownik justrelax nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 224 / 23
Najlepszym moim zdaniem sposobem jest zmniejszanie dawek. Gdy ktoś je np. 2 tabletki dziennie (dla niektórych mało) to rozplanowałbym dawki dzienne:
1.5 - 1.5 - 1+waleriana - 1 - 0.5+waleriana - 0.5
Ot tak piszę, może komuś pomoże
  • 641 / 98 / 0
Alkohol załatwił wszystko, jest depresjogenny i wali mocno w GABA.
  • 1174 / 224 / 23
Komentarz wyzej jest stary wiec powiem co teraz mysle.
Zolpidem przy mniejszych dawkach mozna odstawic nagle ale trzeba liczyc sie z 3 dniami bez snu wiec warto to zrobic jak ma sie wolne i jest sie samemu. Oczywiscie wazne jest zadbanie o higiene snu.
  • 633 / 154 / 0
Uważam, że ta substancja dość mocno ingeruje też w pracę błędnika.
Trzeba uważać na swoje ruchy i czucue/dotyk, po przy odstawce jesteśmy przewrażliwienie, a zawroty głowy tylko potęgują problemy z równowagą.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.