Mój plon wytrzymał próbę czasu (miesiąc) i zyskał wyraźnie na walorach. Jedynie w słoiku z Early Skunk znalazłem 2 małe topki z oznaką pleśni (małe fragmenty) - oczywiście wyciąłem i podsuszyłem nieco bobki, bo faktycznie się "spociły". Teraz zapach jest mega ostry i skunkowy.
Passiony zastałem czyściutkie. Kopią tak, że przysypiam pod wpływem - cholernie przyjemny profil działania - niemal jak opium wśród konopi : )
ES stał się bardzo zbity, zaś P1 zachował gąbczastą strukturę. ES pociemniał dość znacznie, P1 dużo mniej. Jak będzie okazja, to wrzucę fotki szyszek po 7 miesiącach curingu.
Swoją drogą nie chciałbym takiego wielkiego krzaka trymować... : D
Opróżniłem wszystko (temat strasznie się klei i nadal ma sporo wilgoci), wyciąłem biały fragmencik i powkładałem wszystko z powrotem. Zapach (ostry, słodki i lekko naftowy) czuję w pokoju wyraźnie do tej pory mimo kilkugodzinnego wietrzenia i psikania odświeżaczem...
Sprawdzałem, czy jakiś mały topek gdzieś się nie zawieruszył, ale nie... tego zapachu nie da się łatwo i szybko pozbyć.
Aż przypomniało mi się suszenie tych krzaków i chodzenie zjaranym 24 h na dobę od samego zapachu - tak było :D
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Jeśli sezon będzie udany, to zainwestuję.
A słoików używacie zwykłych czy jakichś specjalnych?
Ja używam zwykłych - nie po ogórkach, tylko ze sklepu i z dobrymi nakrętkami (gumowe uszczelki). Temat od końca września do dziś zachował świeżość i wilgoć. Early Skunk jest wręcz nieco spocony w dotyku (rzadziej go palę z racji niewielkiego plonu).
Polecam rozmiar 1 L - jest idealny. W mniejszych szybciej wysycha, a w większych mogą być problemy z pleśnią.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.