Mój plon wytrzymał próbę czasu (miesiąc) i zyskał wyraźnie na walorach. Jedynie w słoiku z Early Skunk znalazłem 2 małe topki z oznaką pleśni (małe fragmenty) - oczywiście wyciąłem i podsuszyłem nieco bobki, bo faktycznie się "spociły". Teraz zapach jest mega ostry i skunkowy.
Passiony zastałem czyściutkie. Kopią tak, że przysypiam pod wpływem - cholernie przyjemny profil działania - niemal jak opium wśród konopi : )
ES stał się bardzo zbity, zaś P1 zachował gąbczastą strukturę. ES pociemniał dość znacznie, P1 dużo mniej. Jak będzie okazja, to wrzucę fotki szyszek po 7 miesiącach curingu.
Swoją drogą nie chciałbym takiego wielkiego krzaka trymować... : D
Opróżniłem wszystko (temat strasznie się klei i nadal ma sporo wilgoci), wyciąłem biały fragmencik i powkładałem wszystko z powrotem. Zapach (ostry, słodki i lekko naftowy) czuję w pokoju wyraźnie do tej pory mimo kilkugodzinnego wietrzenia i psikania odświeżaczem...
Sprawdzałem, czy jakiś mały topek gdzieś się nie zawieruszył, ale nie... tego zapachu nie da się łatwo i szybko pozbyć.
Aż przypomniało mi się suszenie tych krzaków i chodzenie zjaranym 24 h na dobę od samego zapachu - tak było :D
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Jeśli sezon będzie udany, to zainwestuję.
A słoików używacie zwykłych czy jakichś specjalnych?
Ja używam zwykłych - nie po ogórkach, tylko ze sklepu i z dobrymi nakrętkami (gumowe uszczelki). Temat od końca września do dziś zachował świeżość i wilgoć. Early Skunk jest wręcz nieco spocony w dotyku (rzadziej go palę z racji niewielkiego plonu).
Polecam rozmiar 1 L - jest idealny. W mniejszych szybciej wysycha, a w większych mogą być problemy z pleśnią.
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce
Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.