Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 9699 / 1911 / 2
Podobnie mam z piracetamem z aptek:-)
Piracetam 1200mg lepiej mi podchodzi od nootropilu.

Juz wole do Czech jechac i tam kupic ich produkt niz to co jest u nas.

@Blackgoku tez o tym kiedys pisal tylko on marudzil na bodaj geratan :-)
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2283 / 286 / 0
Ilu z was odczuwa różnicę między generykami alpry a oryginałem Afobamem, alproxem, alpragem, zamirenem, neuroluem żaden w ilości 1mg nie zwalił mnie tak z nóg jak oryginał.
Tabletka alpragenu działa na mnie +/-4 h tak lajtowo a 1mg Xanaxu ścięło mnie na bite 6 h ale 1mg oryginału podzielony na 4x0.25
Przyjęte 0.25mg pod językowo dał efekt alpragenu w ilości 1mg dziwne w chuj.
  • 325 / 38 / 0
Muszę spróbować dla porównania, skoro 1 mg tak Cię ściął. 1 mg Alproxu jednak tak nie robi...
Discard that delusion. Forget it. Go to Wonderland.
  • 631 / 122 / 0
Dla mnie Xanax najlepszy. Szybko wchodzi pod językiem i się nie czaruję bo przerobiłem wszystkie generyki. Możliwe że zależy to od organizmu, ale nie ze to psychika i sobie wmawiam. Np alprox mnie bardziej muli. 1,5 piguły alproxu odpowiada jednemu xanowi. Najgorszy zomiren, to juz całkiem jadłem jak cukierki.

Też są dwa rodzaje Xanax tzn. Jeden produkowany w Wielkiej Brytani i ma logo Pfizer. Drugi w Grecji bez loga na pudełku. Ta sama firma ale grek gorzej się ropuszca pod jezykiem i tanszy o połowę, lipniejszy też.
  • 2897 / 619 / 10
No pisałem już pełno razy, że generyki mogą różnić się jakością, ale to serio wraca jak bumerang, lol.

Jak miałbym wybrać swój ulubiony preparat z alprą, to Xanax, bo dobry pod język, chyba najmniej gorzki. I ładny. I tak z całej alpry jaką przerobiłem, to może kilka słoików Xanaxu zjadłem, bo wolę przycebulować i kupić Alpragen xD
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 613 / 187 / 0
Dobra, z tego co się doedukowałem, to faktycznie może być jakaś różnica z przyswajalnością. Wynika to nie tyle z samej substancji aktywnej, co z wypełniaczy i ich wpływu na przyswajanie substancji czynnej. Człowiek się całe życie uczy. :P

Ostatnio zresztą odkryłem pierwszą różnicę w generykach vs lek bazowy. Mianowicie oryginalny Lexotan z Roche zdaje się działać jakoś fajniej, niż Sedam (chodzi o Bromazepam). Może to placebo, ale i tak fajnie mieć takie preferencje. :D
  • 948 / 279 / 2
13 czerwca 2017Stteetart pisze:
2 przypadki gorszej tolerancji leku należącego do danej grupy leków, w porównaniu z innym
przedstawicielem tejże grupy. W jednym z przypadków pacjentka stosowała niską dawkę
atorwastatyny (10mg) i zgłaszała ból mięśni i osłabienie siły mięśniowej oraz zaburzenia
żołądkowo-jelitowe, które ustąpiły po zmianie preparatu (w obrębie tej samej grupy lekowej)
na simwastatynę 20 mg. [/i]

Tak wiec z jednej strony niby to samo a z drugiej moze jednak nie?

I zlitujcie sie nad tematem alpry :)
Na której stronie tego doktoratu to jest, przez ctrl+f nie znalazło mi nic :/. Nic dziwnego, że po simwastatynie bóle przeszły skoro jest słabsza niż atorwastatyna. Czy w badaniu mówiono ludziom, że oryginał jest zamieniany na generyk? Jeżeli byli o tym informowani to lipa troche.
Piracetam 1200mg lepiej mi podchodzi od nootropilu.
A mi Lucetam, bo ten słoiczek wygląda lepiej niż blistry.
Uwaga! Użytkownik A-CoA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9699 / 1911 / 2
12 maja 2020A-CoA pisze:
doktoratu
97

Btw ponoć niektórzy próbowali jakichś serbskich klonów i były lepsze od naszych ;)

Ps
Uzupełniłem pierwszy post, bo dość ciekawy art mi wpadł w oko.
Wchodzić i głosować
  • 948 / 279 / 2
Zanieczyszczenia to jedno, a to że substancja działa inaczej to drugie.

Z doświadczenia znam kwiatki typu osoba przyjmuje generyk przypisany od lekarza. Aktualnie owy generyk jest niedostępny. Proponuję zamienić lek na odpowiednik, mam tylko oryginał. Informuję, tłumaczę, niestety spotykam się ze ścianą - panie nie będę brać tych zamienników, lekarz powiedział że mam brać to, a po tym co mi pan chcesz wcisnąć czułem się gorzej %-D

To nic, że chciałem dać droższy lek, to nic, że ten droższy to oryginał. Ważne jest co dana osoba myśli i to ma kolosalny wpływ na to, jak się będzie czuła zażywając dany lek. SZCZEGÓLNIE w przypadku leków działających na OUN, bo w nich autosugestia i placebo mają największy udział, a ciężkie działania niepożądane, czy właściwe dla danej grupy (jak we wspomnianych wyżej statynach) są właściwe dla danej cząsteczki i nie różnią się znacznie pomiędzy generykiem a oryginałem.
Uwaga! Użytkownik A-CoA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9699 / 1911 / 2
12 maja 2020A-CoA pisze:
Zanieczyszczenia to jedno, a to że substancja działa inaczej to drugie.
Wogole kpiną jest to jak dopszza się na rynek generyki ;)

Jutro doczytam art i wrzucę ale trochę mi sieiac zachciało ;)

Edit art :
10143-13474-1-PB.pdf
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.