Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Piracetam 1200mg lepiej mi podchodzi od nootropilu.
Juz wole do Czech jechac i tam kupic ich produkt niz to co jest u nas.
@Blackgoku tez o tym kiedys pisal tylko on marudzil na bodaj geratan :-)
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Tabletka alpragenu działa na mnie +/-4 h tak lajtowo a 1mg Xanaxu ścięło mnie na bite 6 h ale 1mg oryginału podzielony na 4x0.25
Przyjęte 0.25mg pod językowo dał efekt alpragenu w ilości 1mg dziwne w chuj.
Też są dwa rodzaje Xanax tzn. Jeden produkowany w Wielkiej Brytani i ma logo Pfizer. Drugi w Grecji bez loga na pudełku. Ta sama firma ale grek gorzej się ropuszca pod jezykiem i tanszy o połowę, lipniejszy też.
Jak miałbym wybrać swój ulubiony preparat z alprą, to Xanax, bo dobry pod język, chyba najmniej gorzki. I ładny. I tak z całej alpry jaką przerobiłem, to może kilka słoików Xanaxu zjadłem, bo wolę przycebulować i kupić Alpragen xD
Ostatnio zresztą odkryłem pierwszą różnicę w generykach vs lek bazowy. Mianowicie oryginalny Lexotan z Roche zdaje się działać jakoś fajniej, niż Sedam (chodzi o Bromazepam). Może to placebo, ale i tak fajnie mieć takie preferencje. :D
13 czerwca 2017Stteetart pisze: 2 przypadki gorszej tolerancji leku należącego do danej grupy leków, w porównaniu z innym
przedstawicielem tejże grupy. W jednym z przypadków pacjentka stosowała niską dawkę
atorwastatyny (10mg) i zgłaszała ból mięśni i osłabienie siły mięśniowej oraz zaburzenia
żołądkowo-jelitowe, które ustąpiły po zmianie preparatu (w obrębie tej samej grupy lekowej)
na simwastatynę 20 mg. [/i]
Tak wiec z jednej strony niby to samo a z drugiej moze jednak nie?
I zlitujcie sie nad tematem alpry :)
Piracetam 1200mg lepiej mi podchodzi od nootropilu.
12 maja 2020A-CoA pisze: doktoratu
Btw ponoć niektórzy próbowali jakichś serbskich klonów i były lepsze od naszych ;)
Ps
Uzupełniłem pierwszy post, bo dość ciekawy art mi wpadł w oko.
Z doświadczenia znam kwiatki typu osoba przyjmuje generyk przypisany od lekarza. Aktualnie owy generyk jest niedostępny. Proponuję zamienić lek na odpowiednik, mam tylko oryginał. Informuję, tłumaczę, niestety spotykam się ze ścianą - panie nie będę brać tych zamienników, lekarz powiedział że mam brać to, a po tym co mi pan chcesz wcisnąć czułem się gorzej
To nic, że chciałem dać droższy lek, to nic, że ten droższy to oryginał. Ważne jest co dana osoba myśli i to ma kolosalny wpływ na to, jak się będzie czuła zażywając dany lek. SZCZEGÓLNIE w przypadku leków działających na OUN, bo w nich autosugestia i placebo mają największy udział, a ciężkie działania niepożądane, czy właściwe dla danej grupy (jak we wspomnianych wyżej statynach) są właściwe dla danej cząsteczki i nie różnią się znacznie pomiędzy generykiem a oryginałem.
12 maja 2020A-CoA pisze: Zanieczyszczenia to jedno, a to że substancja działa inaczej to drugie.
Jutro doczytam art i wrzucę ale trochę mi sieiac zachciało ;)
Edit art :
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.