Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 703 / 135 / 0
nigdzie nie ma tego wątku, bynajmniej ja nie znalazłem a myślę, że jest bardzo przydatny i fajnie by było gdyby moderacja założyła wątek na temat heparyny bądź zaakceptowała mój i przeniosła go do odpowiedniego działu, w sumie mam kilka pytań też co do heparyny, stosuję maść na zakrzepy po iniekcjach, czy heparynę z maści mogę podać podskórnie? czytałem o podawaniu jej podskórnie czy występuję w formie ampułek i z maści nie można podawać jej podskórnie? ktoś próbował w inny sposób po za smarowaniem?
  • 34 / 13 / 0
X D to już lepiej zadzwoń na pogotowie i powiedz ze Ci noga spuchła za dnia dwukrotnie a masz w rodzinie zakrzepicę żył i obawiasz się o swój stan zdrowia i życie w następnym takim przypadku - wiec prosisz o wypisanie zastrzyków z heparyna X D
  • 703 / 135 / 0
07 maja 2020Carmmen pisze:
X D to już lepiej zadzwoń na pogotowie i powiedz ze Ci noga spuchła za dnia dwukrotnie a masz w rodzinie zakrzepicę żył i obawiasz się o swój stan zdrowia i życie w następnym takim przypadku - wiec prosisz o wypisanie zastrzyków z heparyna X D
no nie wiem czy to dobry pomysł, wezmą mnie na szwajcarską do Poznania z podejrzeniem koronawirusa %-D
  • 3494 / 739 / 9
Heparyna pomaga też dobrze na podbite oczy, tzw. śliwy, lima. Kiedyś stosowałem na rany kłute, teraz na obuchowe.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 768 / 106 / 0
Boli mnie po lewej stronie obojczyka. Skręt ? Czy coś poważniejszego ?
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.