Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 683 / 133 / 0
nigdzie nie ma tego wątku, bynajmniej ja nie znalazłem a myślę, że jest bardzo przydatny i fajnie by było gdyby moderacja założyła wątek na temat heparyny bądź zaakceptowała mój i przeniosła go do odpowiedniego działu, w sumie mam kilka pytań też co do heparyny, stosuję maść na zakrzepy po iniekcjach, czy heparynę z maści mogę podać podskórnie? czytałem o podawaniu jej podskórnie czy występuję w formie ampułek i z maści nie można podawać jej podskórnie? ktoś próbował w inny sposób po za smarowaniem?
  • 34 / 13 / 0
X D to już lepiej zadzwoń na pogotowie i powiedz ze Ci noga spuchła za dnia dwukrotnie a masz w rodzinie zakrzepicę żył i obawiasz się o swój stan zdrowia i życie w następnym takim przypadku - wiec prosisz o wypisanie zastrzyków z heparyna X D
  • 683 / 133 / 0
07 maja 2020Carmmen pisze:
X D to już lepiej zadzwoń na pogotowie i powiedz ze Ci noga spuchła za dnia dwukrotnie a masz w rodzinie zakrzepicę żył i obawiasz się o swój stan zdrowia i życie w następnym takim przypadku - wiec prosisz o wypisanie zastrzyków z heparyna X D
no nie wiem czy to dobry pomysł, wezmą mnie na szwajcarską do Poznania z podejrzeniem koronawirusa %-D
  • 3448 / 718 / 9
Heparyna pomaga też dobrze na podbite oczy, tzw. śliwy, lima. Kiedyś stosowałem na rany kłute, teraz na obuchowe.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 768 / 105 / 0
Boli mnie po lewej stronie obojczyka. Skręt ? Czy coś poważniejszego ?
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.