Dział dotyczący roślin zawierających substancje wywołujące in vivo uspokojenie organizmu, m.in. kratom i sałata jadowita.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Witam , mam opcję na wiosnę wysiać duża ilość maku lekarskiego , zebrać co potrzebne i przygotować opium . Zastosowanie ma być podobne do lekarstw przeciwbólowych - ból głowy, gardła i inne choroby. Dlatego mam kupować jeśli mogę mieć swoje. Ile czasu to mogę przechowywać ? Jak to przechowywać (forma) ?
Nie chce być tu dla nikogo wzorcem.
  • 3901 / 563 / 0
jak zbierzesz opium czekasz az wyschnie, potem musisz delikatnie podgrzac. powstaje ci cos w postaci glazurki i mozesz przechowywac wieczność
  • 908 / 9 / 0
Najlepiej opium sproszkować, wrzucę cytat z Farmakopei Polskiej II 1937 rok: " Przed sproszkowaniem należy opium oczyścić od owoców szczawiu i liści maku, zwłaszcza od grubszych nerwów liściowych, pokrajać na cienkie kawałki, wysuszyć w temp. nie wyższej niż 60*C do stanu łatwego sproszkowania, sproszkować i przesiać przez sito nr V. "
  • 648 / 69 / 0
W sumie to dobry pomysł, może by pomogło na moje migreny :D Ale dla mnie to troche marnotractwo towaru.
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 225 / 60 / 16
Jak się ma działanie opium do działania samej majki? (Oczywiście poza tym że maja mocniejsza) Jest takie samo (lub bardzo podobne) pod kątem doznań czy czuć znaczną różnicę?
I alone have known all shades of the horror.
I am the pit without sun, where blind beasts dwell. 
  • 3119 / 1072 / 0
tak samo się ma jeżeli mowa o efekcie psychotropowym. głównymi rzeczami w opium co odpowiadają za ten efekt to właśnie morfina i kodeina w mniejszej ilości.

w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 2429 / 584 / 155
Jak dla mnie - tak, jak przodownik napisał. W działaniu bardzo przypomina morfinę. Oprócz morfiny i kodeiny w dużo mniejszej ilości za działanie opium odpowiada także tebaina, jednak ma w nim najmniejszy udział z tych głównych opiatów. Tak naprawdę alkaloidów opium jest co najmniej 20, ale w praktyce czuć działanie morfiny, kodeiny i ew. tebainy.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3693 / 610 / 1
opium na ból głowy?! kurde... kto kupi ten kit? : D
Gdy Apap w każdym sklepie, to faktycznie, warte zachodu... Gardła, aha, zapomniałem.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 916 / 171 / 0
opium działa dużo dłużej od morfiny. Przynajmniej w formie syropu lub PST.
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
  • 32 / 2 / 0
Pierwszy raz słyszę, żeby ktoś chciał uprawiać mak, by przygotować z niego opium, aby nie kupować środków przeciwbólowych. Musisz mieć wiele dolegliwości, że porywasz się z motyką na słońce. Ale fakt, że wielu uwierzyło w ten kit.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.