...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3446 / 715 / 9
Mogą ale można normalnie funkcjonować. Znając odstawkę benzo, opio czy nawet stimów, że jak nie zajebiesz to chodzisz zamulony to powiem, że nie ma czegoś takiego jak odstawka zioła.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 10 / 1 / 0
@rooney @Zgienty
Tylko że po alkoholu 7-10 dni dostajesz rolki i cud miód.A po odstawieniu mj cold turkey miałem derealizacje pojawiła się podczas 2-3 doby(znikła po 2 tygodniach) nikomu tego nie polecam nawet najgorszemu wrogowi,lęki,schizy,paranoje.Generalnie 1 bad trip zaczął się od jednego głupiego przejarania i potem już chuj same bad tripy i postanowiłem to odstawić.A psychika dopiero mi się naprawiła po 3 miesiącach.A podczas tego jarania rocznego była rozjebana pod koniec.
Co dziwne mój znajomy jara co prawda nie 13-14 miesięcy jak ja ale z 6 miesięcy i ma się świetnie jebany.Chyba miałem po prostu predyspozycje do chorób psychicznych.
Nigdy już tego nie zapalę nigdy aktualnie 103 dzień detoxu.
Tylko mi nie piszcie że jarałem maczane proszę was xD
Uwaga! Użytkownik Igaroz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1229 / 180 / 0
To jest jedna z głównych różnic między alko a mj - alkohol jest łatwiejszy do przewidzenia, bardziej przeanalizowane i przebadane są jego skutki, większość z nich jest podobna lub niemal taka sama do ogółu, a mj to sprawa bardziej indywidualna , różna tak jak różne są psychiki i umysły ludzi
  • 1533 / 196 / 0
dlatego w alk sie łatwiej wkopać bo zawsze działa dobrze i nie ma nigdy po nim bad tripów a mj jak to mj raz poczesze git innym razem zgotuje piekło w bani
  • 10 / 1 / 0
^
Dlatego śmieszy mnie ta niewinność tej używki.Ta gloryfikacja jej na świecie jezu.
Ja się cieszę że nie dostałem żadnej choroby psychicznej i że zmiany psychiczne są odwracalne bo fizycznie to ona nic mi nie uszkodziła bo nie miała prawa.
A te lęki po odstawieniu matko boska tragedia a ta derealizacja wyobrażcie sobię chodzić 2 tygodnie z uczuciem czy to jest realne? Czemu to takie wszystko dziwne jest? I nagle 14 dzień idziesz sobie i takie jebnięcie w bani i wszystko wydaje się już po staremu.Bardzo długo do siebie dochodziłem po odstawieniu.I NIGDY ALE TO NIGDY NIE BĘDĘ ZA LEGALIZACJĄ.Mam do tej używki odrazę straszną a to wszystko przez jedno jebane głupie przepalenie kurwa.
Chyba że ludzi się doedukuje bardziej co do jej szkodliwości bo fakt fizycznie świetnie ale to co miałem z psychiką to tragedia na szczęście powoli jest już ok.
A i dodam że pod koniec przygody musiałem walić z 3-4 piwa żebym schiz po paleniu nie miał a początek przygody świetny.
Ona jebie po psychice strasznie tylko się o tym nie mówi co mnie strasznie smuci.
Uwaga! Użytkownik Igaroz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 305 / 0
ja zioło paliłem od 3 lat zwykle codziennie, przerwy max 1-2 dni bo nie potrafiłem inaczej funkcjonować, ale zwykle było palone codziennie wieczorem AK47, miałem swoje więc kasy nie wydawałem, zostało mi jeszcze ok 15 g i mam na wyciągnięcie ręki. od wielu 8-9 lat leczę depresję, lęki, psychozy i inne, zioło spowodowało takie spustoszenie w mojej głowie że miałem ochotę się wieszać, albo kogoś zabić, alkohol piłem przez wiele lat ale to zioło mnie bardziej zniszczyło w 3 lata niż alko w 12 lat. Kiedy paliłem zioło bałem się sam siebie bo nie panowałem nad sobą momentami, nerwica, paranoje, lęki, depresja, wrażenie że za chwile albo kogoś zabiję albo zwariuję. Nie polecam i Póki co.. nie tęsknie za paleniem.
Pozdrawiam :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 10 / 1 / 0
A tak swoją drogą.Myślicie że po 3 miesiacach detoxu całkowicie się już oczyściłem z THC?
Były regularne ćwiczenia,siłowe,cardio,witaminy c,trochę alko,woda mineralna.Bo nie mam już zmiennego nastroju a psychika jakby była już w 95% na dawnym poziomie.A zmienny nastrój przeczytałem że był od THC w organizmie nadal.Podobno THC może być maksymalnie do 90 dni u codziennych jaraczy a paliłem praktycznie codziennie od 13-14 miesięcy.Aktualnie 100+ dni detoxu.
  • 8 / / 0
Siema. Od 6 msc nie ruszam zioła. Jarałem regularnie pół roku. Przynajmniej raz w tygodniu plus 2 msc dzień w dzień. W końcu zdarzyła sie nieciekawa sytuacja że moji bliscy chcieli wyjebav mnie na odwyk (wydawało mi się to śmieszne no bo przecież kurwa. 3 wiadra codziennie na sen to nie uzależnienie cnie). Na początku wzasadzie trudno było odstawić. Teraz już na luzie. Najgorzej było z problemami ze snem bo zawsze wieczorem 3 lufy /wiadra motalem. Jeśli miałbym dać jakieś rady ludziom którzy albo chcą zacząć jarać albo chcą dalej trwać w detoxie. To po 1 jarać z głową bo jednak narkotyk to narkotyk. Może i miękki ale też uzależnia fizycznie. Po 2 jarać w odstępach minimum tydzień /dwa. A dla osób które chcą skończyć to polecam jakiś sport. Ewentualnie benzo żeby jakoś próbować sobie zastąpić ten stan w którym człowiekowi nic sie nie chce (wbrew pozorom wiele osób właśnie też od tego stanu sie uzależnienia). Pozdro
  • 10 / 1 / 0
@Onopollo
Kolego ja po rocznym ciągu.Metodą cold turkey dostałem podczas 2 doby derealizacji(spadek dopaminy) po zaprzestaniu jarania,lęki,schizy,paranoje.Masakra wiem co przeżywasz.Jedyny plus jest taki że zmiany się odwrócą.
Nawet nie wiesz jak mi się psychika zjebała po takim czymś na szczęście kurwa po 3 miesiącach jestem już w 95% dawnym sobą.
Ja odstawiłem przez jedno głupie z pizdy przepalenie bani i mi się mózg przeprogramował na anty konopie XD
Ej no wyczytałem że do 3 miesięcy może być zioło w organizmie xD
  • 509 / 25 / 0
Up wiem ze dostales dereslizacji bo ja ci napisałem o tym ze ja masz Ja już nie pamietasz ;)
Spoiler:
 ! Do powiadamiania moderatorów/administratorów służy funkcja Zgłoś Post.
Jeśli masz jakieś zastrzeżenia co do pracy moderatora możesz je także zgłosić w wątku "Moderacja – uwagi" → topic14739.html /surv
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.