Mam pytanie odnośnie detoxu w Ciborzu.Czy ktoś z was tam był, albo
Słyszał co nie co
Ale po cholerę zakładać nowy wątek, skoro takowy już istnieje?
JackHollywod
Nie jestem i nie miałam jeszcze okazji tam być
Byłem w tym psychiatryku, oddział DN-18 bodajże, skrajna patologia. Serio, unikać jak ognia.
Będąc czystym i bez objawów abstynencyjnych chcieli mnie karmić Tramalem, depakine, baclofenem, nitrazepamem, trazadonem i melatonina. Odmówiłem, to mi powiedzieli że pojebany jestem. Po kłótni z popierdolonym ordynatorem, że przyszedłem się oczyścić anie odużać dopiero poszli do rozum do głowy. Byłem jedynym trzeźwym gostkiem na oddziale.
Wgl jakie te piguły są zajebiste, że nikt nic nie kuma chociaż cały oddział nie śpi, jeden koleś spędza po osiem godzin w łazience, albo że jakiś typek popieradala w śroodku nocy podsłuchiwać piguły nna czworaka pod okiem kamery xD
Ogólnie to syf jak skurwysyn, lepiej się przepocić, niepospać i unikać toksycznych relacji próbując wytrzeźwieć
A tak wg to jak detox leci ?
A mnie wyjebali z ND, złamałem abstynencje w ośrodku. Potem jeszcze z 2 -3 tyg. napierdalałem różnych rzeczy ok. 5/tydz., aż w końcu coś we mnie pękło. Rozpłakałem się i zauważyłem idiotyzm, fałsz i obłudę swojego uzależnienia (tj. mechanizm iluzji i zaprzeczen w tym wypadku). Od tej pory udaje mi się utrzymywać abstynencje. Wcześniej chciałem "niechcieć ćpać", teraz po prostu niechce ćpać if you know what i mean
PS jestem uzależniona od hery cracku i benzo
Zawsze jak wracałam jakiś kumpel akurat przyjechał albo już był xd także zazwyczaj sami swoi.
Po detoxie ostatnim razem byłam na 19 i przeżyłam 3 miechy ale mnie wywalili nie jestem w stanie przystosować się do systemu Punks not dead A
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.