Tak z ciekawości? Dlaczego aceton? Toż to trucizna.
Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
30 sierpnia 2019Towierz pisze: @DexPL Wydawało mi się, że odparowałem go dobrze, ale może i masz racje. Dlaczego aceton? Jest łatwo dostępny i według wikipedii nie toksyczny, wydawało mi się, że łatwo go odparować
Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
Co do tego olejku eterycznego - ciekawa opcja, pierwsze słyszę. Może kiedyś stestuję, bo melisę piję prawie codziennie, przede wszystkim dla smaku (tak samo pokrzywa i mięta).
suszona melisa nie zawiera żadnych substancji psychoaktywnych, jeśli brać to w postaci tabletek
Btw. @DexPL Aceton trucizną? Ileż to rzeczy się nim robi i odparowuje.
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
31 marca 2020UrbanFox pisze: olejki eteryczne odpowiedzialne za działanie uspokajające melisy ulatniaja się w całości podczas suszenia
suszona melisa nie zawiera żadnych substancji psychoaktywnych, jeśli brać to w postaci tabletek
Działa od 5-6 kropel, ja stosuję max 10-12kropel.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.