Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 3245 / 624 / 0
BTW, czy kodeina, jako OPIO zachowuje elitarność maku? serio pytam co kto sądzi.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2198 / 715 / 0
Co jest elitarnego we wpierdalaniu powszechnie dostępnego towaru za parę złotych? xD

A po opio zjazdu jako takiego nie ma, ale jakieś tam gorsze samopoczucie może być czasami. Nic w porównaniu do dołka po emce czy meth. Mogą też być bóle głowy (zwłaszcza wrzucając na noc, gorsze oddychanie przez sen) albo brzucha (sulfo). tramadol bardziej powoduje coś w stylu zjazdu. Takie efekty uboczne są zwykle na początku brania albo przy za dużej dawce.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 3245 / 624 / 0
21 marca 2020WrakCzlowieka pisze:
Co jest elitarnego we wpierdalaniu powszechnie dostępnego towaru za parę złotych? xD
Więc ciągiem skojarzeń, na salonach chleje się Chivas, a pod sklepem Amarenkę.... :mniam:
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 449 / 101 / 0
Czekam na publiczny lincz <3

Jak się ma kodeina do maku? Że ta kodeina to amarenka a na przykład acetylowane opium to czterdziestoletnia whisky tak? :-D Jedno i drugie to w praktyce opiaty. Jedno i drugie wpierdala tak samo. Jedno i drugie w praktyce to samo, choć kompletnie inne w odczuciu. Jedno i drugie rozkurwia od środka. No chyba, że nie zrozumiałam pytania?
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 2198 / 715 / 0
Wpierdalają różnie i w sumie jedyne co je łączy to ta sama grupa substancji. W praktyce to samo? No niezbyt czas działania różny, profil też (ba, nawet różne maki między sobą się różnią). Czy od środka rozkurwiają to nie powiedziałbym. Dobrze przygotowany mak czy kodeina są lajtowe dla organzimu od strony fizycznej. Działania sulfo czy paracetamolu nie biorę pod uwagę bo to jakby nie patrzeć dodatki do właściwej substancji. Poza tym każde opio działa trochę inaczej i nawet jak ktoś na to nie zwraca uwagi, to różnicę między takim oksykodonem a morfiną odczuje. Pierwszy bardziej stymuluje, druga jest bardziej sedacyjna.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 449 / 101 / 0
Oj, bardzo spłyciłam to fakt. Nie wchodziłam w profile działania, bo to mam wrażenie jest chyba w tym momencie najmniej ważne. Mówiąc o rozkurwianiu od środka miałam na myśli głowę, nie podroby ;) Wydźwięk jest zawsze podobny. Postaram się pisać mniej ogólnikowo i rozwijać wypowiedzi :-D
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 3245 / 624 / 0
21 marca 2020adverse pisze:
Czekam na publiczny lincz <3

Jak się ma kodeina do maku? Że ta kodeina to amarenka a na przykład acetylowane opium to czterdziestoletnia whisky tak? :-D Jedno i drugie to w praktyce opiaty. Jedno i drugie wpierdala tak samo. Jedno i drugie w praktyce to samo, choć kompletnie inne w odczuciu. Jedno i drugie rozkurwia od środka. No chyba, że nie zrozumiałam pytania?
To takie spostrzeżenie i luzny komentarz z humorem (chyba słabo zaznaczonym) do wpisu @WrakCzlowieka o tym że kodeina to łatwo dostępny towar za parę złoty, chodziło mi tylko o tzw etykietki nazwy, pochodzenia i np ceny co do porządnej heroiny.
  • 777 / 106 / 0
Chlorprotiksen T+ ~2h w polaczeniu teraz z małą dawką kody to zespol pozapiramidowy?
Jak duze jest ryzyko? Mowie o jakiejs nieduzej ilosci 150-240mg kody. Niech ktos mi odpowie prosze bo ostatnio wrzucalem na chlorze oxy i sie nic nie dzialo, ale i tak sie boje ze mnie poskreca.
  • 549 / 179 / 0
20 marca 2020globus420 pisze:
macie jakis zjazd czy gorszy nastroj po jednorazowym jedzeniu kody okazyjne ?
Jedynie jeśli zadziała bardzo źle albo się rozleje %-D Jak zadziała spoko, to po jednorazowym jedzeniu na drugi dzień mam o wiele lepszy nastrój, niż gdybym nie brała nic.
21 marca 2020WrakCzlowieka pisze:
Nie musi być nic elitarnego, mimo że jednak lubię to latanie po aptekach, sam fakt, że musisz iść do 2-3 aptek żeby się dobrze ugrzać, a najlepiej to do sześciu nie jest taki zły, bo owszem, nie pogniewałabym się absolutnie, gdyby Antidol był po dwa złote w Żabce jak Apap. Ale nie jest tak prosto, ten lek jest pilnowany, racjonowany, ogólnie uznany za dość niebezpieczny, nie jest tak prosto zdobyć te kilka paczek, nie każdemu by się chciało, albo się odechciewa ludziom po miesiącu czy roku, albo idą do tych aptek cali w stresie, bo muszą... dla mnie samo staranie się o kodeinę jest elitarne, nie leży ona na ulicy, nie rośnie na trawniku, jak maki. Trzeba za nią odpowiednio zapłacić nie tylko pieniędzmi, ale też własnym czasem, a czasem wkurwieniem, kiedy Ci nie sprzedadzą - i uważam, że to jest spoko.

Nie mówiąc już o samej substancji, która jest dla mnie bardzo elitarna i tu sposób pozyskania jej nie gra roli - moim zdaniem jest dużo lepsza od bupry czy Tramalu, jednak uczciwie trzeba przyznać, że mak stoi nieco wyżej od kody w opiohierarchii.
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
  • 2198 / 715 / 0
Nieźle sobie filmy wkrecasz żeby z kody zrobić w swojej głowie coś więcej niż tabsy na kaszel zmieszane z środkiem przeczyszczającym xD Szanuję wyobraźnię.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.

Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.