Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1974 / 528 / 0
20 stycznia 2020starysteve pisze:
Grejpfrut działa na większość leków przez inhibicję cytochromu CYP3A4, co powoduje spowolnienie "rozkładu" substancji czynnej do jej nieaktywnych metabolitów, czyli zwiększa i przedłuża pizdę. Trzeba oczywiście odpowiednio dużo tego grejpfruta przyjąć. Leki, które działają odwrotnie (indukcja CYP3A4) zmniejszają i skracają pizdę, np. karbamazepina.

Co ciekawe z benzo lorazepam i oksazepam nie są metabolizowane przez ww. enzymy, dlatego grejpfrut nie zadziała. Na pozostałe tak.
Jakiś czas temu zrobiłem experyment i zjadłem jednego grejpfruta a po około godzinie, 2mg alprazolamu i po godzinie zasnąłem oglądając tv, na jakieś 2 godziny, po obudzeniu się czułem się jeszcze zajebany. Mam sporą tolerkę na benzo, czasem wezmę np. 3mg żeby skoczyć na miasto, zrobić zakupy itp. i nie jestem senny. Więc mogę powiedzieć, że grejpfrut faktycznie wzmacnia działanie alprazolamu i chyba trochę przedłuża.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 7 / / 0
zjadłem1 tabletke hydro(chyba 25-tke), do tego 2 mg klona i cięcie komara przez 6 godzin chciaż był dzień i miałem wiele rzeczy do zrobienia, a myślałem że będzie tylko przyjemny chill
  • 2242 / 373 / 0
Czy antyhistaminy wzmajniają ?
Spoiler:

Leki przeciwhistaminowe pierwszej generacji wykazują interakcje z lekami działającymi depresyjne na ośrodkowy układ nerwowy. Największe znaczenie kliniczne ma interakcja z anksjolitykami (benzodiazepinami), lekami nasennymi i alkoholem.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 3699 / 612 / 1
Ale to zwykla synergia a nie inhibicja enzymatyczna
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 5396 / 966 / 0
Pregabalina takze swietnie wzmacnia benzo.
"Kiedyś... Wrócę do domu i opowiem to mamie, poczuje spokój jak po diazepamie, przeżyłem koszmar jak z ulicy wiązów to życie jest kruche więc się nie przywiązuj"
  • 3699 / 612 / 1
No, az sie przewrocic idzie. Albo wyobrazcie sobie chodzenie względem osi ciazenia pod katem 45 stopni :D czyli tzw boczny wiatr. Ale to od dawek zależy
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 34 / / 0
witam biore paroksetyne i arpilek dzisiaj dostalem xana wzialem 3 mg i nic co proponujecie grejpfruta ? jakie proporcje ?
JA SIKAM NA KURWY
BO LUBIĘ BEZCZEŚCIĆ.
  • 1974 / 528 / 0
Patrz mój pierwszy post na tej stronie.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 1229 / 181 / 0
difenhydramina (nodisen) - czy to wzmacnia działania alprazolam ? Możliwe że było wcześniej wałkowane ale sory nie mam głowy teraz wachtować całego wątku jakby jakaś dobra duszyczka ino powiedziała czy ten nodisen wzmocni alpre
  • 3120 / 1073 / 0
leki przeciwhistaminowe mogą jedynie nasilać usypiające działanie benzodiazepin. choć to i tak nie u każdego. w przypadku alprazolamu to jest skutek wysoce niepożądany - to silny anksjolityk, który tej senności ma powodować właśnie jak najmniej.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.