Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
siema. 2 dni temu spalilem dwie kaczuchy na 3 osoby. mieliśmy 0.6 grama critical ice haze chyba. od razu po spaleniu nogi były w chuj ciężkie ale mocniej niz zwykle po ziole, po około 8-15 minutach poczulem sie jakbym byl we snie i zaczalem widziec czarne migawki w oczach i wszystko jakby wibrowalo. potem przez jakos półtorej godziny siedziałem bez ruchu z zamkniętymi oczami, nic mi sie nie chcialo, mialem spiętą szyje i jabłko adama. w ciemnosci czulem sie jakbym jechal do przodu i przed oczami widziałem dziwne obrazy i kolory, na koncu tego pokazywal sie czarny i czerwony kolor a na samym koncu bialy a wtedy otwieralem juz oczy bo balem sie ze cos sie stanie. gdy juz zmulenie i odrealnienie lekko schodzilo wyszedlem na dwor sie przewietrzyć. siedzialem na dworzu i gdy otwieralem oczy wszystko było bardzo jasne i czulem sie jakbym widział swiat 3d bez okularów. na koncu fazy gdy juz byłem prawie ogarniety nagle był taki wystzał jakbym był po fecie lub pixie, tak sie czulem przez 5 minut i potem bylo git. do teraz czuje straszne znudzenie i wkurwienie na wszystko i czuje tylko chęć kolejnego zapalenia. jest możliwość ze w tym całym "ziole" byly jakies dopy lub spryskiwana jakims gownem?
  • 967 / 242 / 0
A miałeś kiedykolwiek takie reakcje po mj ?
Piszesz że paliliście w 3 osoby - czy inni mieli także te objawy, ewentualnie inne ale odbiegające od "standardowych" ?
Sama opcja wydaje mi się dziwna, bo z jednej strony wiesz ( mniej więcej ) co paliłeś czyli zakładam że źródło było legitne, a z drugiej opisujesz objawy nietypowe dla mj.
  • 2714 / 512 / 0
Normalnie zioło tylko się przepaliłeś, jest to normalna reakcja na spalenie zbyt dużej ilości. Ostatnim etapem tego przepalenia jest utrata przytomności. Gdyby to były syntetyki teraz leżałbyś na SORze.
13 marca 2020Kobyszcze pisze:
a z drugiej opisujesz objawy nietypowe dla mj.
Wręcz przeciwnie - objawy są bardzo typowe dla przepalenia. Niestety o takich akcjach bardzo mało się mówi, bo ludzie wolą promować jedynie teksty o tym jakie to zioło jest zajebiste i że za każdym razem zajebiście działa.

Takich tematów są setki i pisaliśmy o tym również setki razy.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 967 / 242 / 0
^
Ale chłop napisał że wykopcili 0,60 g na 3 osoby.Raczej ciężko się taką ilością przepalić do takiego stanu.Chyba że dzień wcześniej się jakieś cuda działy...
  • 821 / 245 / 0
mroczki, cevy, lęki, bardzo typowe dla przejarania
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 2714 / 512 / 0
@Kobyszcze Nie jest ciężko. Mój znajomy który jara od 15 lat praktycznie dzień w dzień stracił przytomność po lolku z 0.25 którego spaliliśmy na dwóch (gdybym go nie złapał w porę rozjebałby sobie głowę o barierkę). Wystarczyło, że tego dnia nie zjadł zbyt dużo, a w dodatku kilka godzin wcześniej robił trening cardio.

Mi też niejeden raz zdarzało się przejarać jakimiś śmiesznymi ilościami. Wystarczy, że organizm jest osłabiony (brak jedzenia, brak snu, ogólne zmęczenie etc.).

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 159 / 23 / 0
^
tez nieraz to widzialem, ale nie powiedzialbym, ze to czeste przypadki.

spadek cukru + zaburzenia krazenia --> colka + snickers
jak sie komus "zdarzaja" takie akcje to warto zrobic badania pod katem cukrzycy

czy cos tam bylo? moglo, ale watpie
dzis mj to wielka niewiadoma;
sprzedaja zwapowany weed, a z drugiej strony maczanki z syntetyka
  • 12438 / 2419 / 0
Pamiętajcie, że teraz najmocniejsze odmiany mają już blisko 30% THC - coś takiego to już zupełnie inna liga, niż większość zioła w obiegu. Jeśli przez długi czas paliło się coś o połowę słabszego, to taka reakcja w ogóle mnie nie dziwi.
Ja miałem podobnie (w sensie bardzo mocno - ale same pozytywy), jak zapaliłem pierwszy raz Sativę (obstawiam, że to jakiś Haze) zakupioną w Chile - dosłownie zmiotła mnie na kilka godzin.
W ogóle nie wiedziałem, co się dzieje, a amatorem nie jestem. Zwyczajnie przez pół roku paliłem sobie swojego Passion'a z outdoor'u, który pewnie nie ma więcej, jak 15% THC i mocna Sativa musiała takie cuda wywołać. Do tego naiwnie ściągnąłem 4 chmury, zamiast ostrożnie jedną.
  • 159 / 23 / 0
ciezko u nas o cos pod 30% - takie jest moje zdanie
red no2 i jego deklarowane 18% THC to jedne z mocniejszych dostepnych i niejednego palacza zadziwi
  • 2714 / 512 / 0
13 marca 20202004 pisze:
^
tez nieraz to widzialem, ale nie powiedzialbym, ze to czeste przypadki.

spadek cukru + zaburzenia krazenia --> colka + snickers
jak sie komus "zdarzaja" takie akcje to warto zrobic badania pod katem cukrzycy

czy cos tam bylo? moglo, ale watpie
dzis mj to wielka niewiadoma;
sprzedaja zwapowany weed, a z drugiej strony maczanki z syntetyka
Przecież nie mówię, że za każdym razem ktoś coś takiego może mieć. Mówię, że zdarzają się takie przypadki (w tym sensie, że nie są rzadkie oraz odosobnione) i wpływają na nie inne czynniki takie jak np. zmęczenie organizmu, obniżony poziom cukru, brak snu, brak jedzenia etc.
W takim wypadku najlepszą opcją jest zjedzenie czegoś z cukrem tak jak piszesz - Snickers do tego nadaje się bardzo dobrze, coca cola (z cukrem oczywiście) też. W ostateczności można po prostu nasypać cukru do szkanki, zalać wodą, wymieszać oraz wypić.

W towarze autora tematu na pewno nic nie było, bo aktualne generacje syntetycznych kanna wysyłają na SOR w trybie natychmiastowym (zwłaszcza przy dawce 0.6g na x osób).
Natomiast żeby kupić maczanę na syntetyku lub zwapowany weed to serio trzeba albo mieć 12 lat, albo nigdy nie widzieć legitnego zioła na oczy. Jeśli ktoś chce jarać spokojniej może kupić taki test od SIN -> https://sklep.sin.org.pl/produkt/cbd-thc-sin-test/

30% odmian u nas nie ma jeszcze (to nie USA, poza tym taka moc uzyskiwana jest dzięki modyfikacjom genetycznym), ale kosiory rzędu powyżej 20%+ można jak najbardziej bez problemu dostać, natomiast typowe "osiedlowe boby" zazwyczaj oscylują w granicach 14-15%.

ODPOWIEDZ
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.