Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 104 / 16 / 0
Ja poznałem w szpitalu typa który grzeje 15 lat i mieszka w Berlinie.Mowił że jakość hery tam się tak pogorszyła że wrócił do Szczecina na detox i wszedł na metadon.Szkoda kasy.Nawet u tych zaufanych też syf dostawał.
  • 232 / 54 / 0
No i mi ludzie. Mówią że Wawka obecnie w chuj lepsza niż niemiecka hera. Chociaż i warszawskiego to już kurwa nawet na cwiary nie kupuje, bo bym zbankrutowała.

Dzis kurwa wielki dzień zejścia z tego gówna. Władowałam w siebie ponad 200 metadonu, siedzę na izbie przyjęć i liczę, że tym razem się uda.
3mcie ciuki... Enty raz...
Golden brown finer temptress
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brow
n
  • 317 / 78 / 0
No i co no i na mnie też przyszła pora. Całą terapię, substytucje, wszystko chuj właśnie strzelił.
No i brown mnie na razie zawiódł mocno. Spodziewałam się zupełnie czegoś innego, a niby coś tam grzeje ale raczej słabo i bardziej sedacyjnie niż euforycznie. Fakt, że walnęłam raczej mało no bo się bałam- nie znam substancji, nie znam sortu, a nie chciałam wylądować na oiomie drugi raz w przeciągu trzech miesięcy. Wrócę do domu to spróbuje więcej ale póki co to wielkie rozczarowanie.
  • 1931 / 318 / 0
10 marca 2020GermanDoll pisze:
No i mi ludzie. Mówią że Wawka obecnie w chuj lepsza niż niemiecka hera. Chociaż i warszawskiego to już kurwa nawet na cwiary nie kupuje, bo bym zbankrutowała.

Dzis kurwa wielki dzień zejścia z tego gówna. Władowałam w siebie ponad 200 metadonu, siedzę na izbie przyjęć i liczę, że tym razem się uda.
3mcie ciuki... Enty raz...
Z mojego doświadczenia, to ogólnie nawet mając dobre źródła to-to co lokalnie byłoby nazwane *mocarzem* w berlinie, zwykle nie równa się mocarzem helupy. Myśle, że może to wynikać z dywersyfikacji źródeł dla PL i DE, bo co by nie było mamy bliżej na Dziki Wschód - btw. raz zetknąłem się z opium (*rare item*) od rusków lub ukraińców w Lublinie i to był *trve* mocarz w porównaniu do browna z rajchu (opium paliłem, helupa iv), a takie *itemy* jak opium to niespotykany gadget na zachodzie.

A propos heroiny i metadonu, to słyszałem że mietek z benzo typu diazepam lub klony jest zbliżony w działaniu do helu (oraz oczywiście bardzo niebezpieczny=ryzyko depresji ośrodkowego układu nerwowego), potwierdziłabyś lub zdementowałabyś to? Dodam też, że zdarzyło mi się dorwać kilka razy syrop i nawet pity dawał mocne ugrzanie.
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 232 / 54 / 0
Nie porównywałabym tego do helu. Ale w sumie co ja wiem, mnie metadon nie klepie w ogóle. Nakurwialam dziennie 500-600 mg iv., zażeralam klonami i midazolamem i chuja tam, a nie ućpana byłam.
Golden brown finer temptress
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brow
n
  • 13 / / 0
Czy spadek motywacji jest typowy dla nawet okazyjnego walenia helu?
Wziąłem w piątek koło 150 mg przez całą noc (palone i PR), w sobotę chciałem porównać jak by działał sam palony i koło 100 spaliłem (wymyśliłem dużo wydajniejszą metodę, niż to głupie sreberko :D).
Dzisiaj nie czuję spadku nastroju, ale jakbym nie wiedział za co się zabrać, jakby wszystko trochę straciło sens.
  • 46 / 6 / 0
Czy heroina działa na układ dopaminy w mózgu, nie znalazłem informacji na ten temat może źle szukałem. Ma potencjał do wywoływania chorób psychicznych /pogłębiania je. Skoro daje taka przyjemność to pewnie tak ale oczekuje treściwej odpowiedzi ekspertów :)
drugs you should try %-D
  • 375 / 102 / 0
Mi odstawianie opiatów, w tym heroiny, zawsze powodowało lęki. Bycie na heroinie w mojej opinii leczy/ maskuje objawy zaburzeń i chorób psychicznych, a jej odstawienie je potęguje.
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / 4 / 0
W środę walnęłam hel iv (mój pierwszy raz z helem i pierwszy raz z czymkolwiek dożylnie) i to było najpiękniejsze co mnie w życiu spotkało. Niestety, gdy wytrzeźwiałam, to mam wrażenie, że pogłębiła się moja depresja, nic mnie nie cieszy i myślę tylko o tym, żeby wziąć znowu %-D
  • 317 / 78 / 0
Bycie na jakichkolwiek opiatach maskuje objawy chorób psychicznych, nie bez powodu mnóstwo opiatowców mieli wcześniej zdiagnozowane bądź nie zaburzenia: depresja, borderline, schizofrenia.
U mnie dopiero prawidłowe leczenie depresji sprawiło, że w ogóle byłam w stanie zacząć na poważnie leczenie uzależnienia, wcześniej to, co działo się z moją psychiką po detoksach było nie do wytrzymania, dlatego szybko wpadałam w kolejne, długie ciągi.
Jeżeli chodzi o dopaminę- na pewno opiaty mocno na nią wpływają, moge sie mylić, bo ekspertem żadnym nie jestem, ale to chyba właśnie dopamina odpowiada za przyjemność i euforię po zażyciu opio.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.