ODPOWIEDZ
  • 1067 / 206 / 0
13 lat a potem do osiemnastki zdarzały się tygodnie na sucho. Potem dwa trzy dni. Teraz od około 7 lat mało kiedy mam dzien , żeby chociaż ciut się nie upodlić. Jak już to mam zjazd wtedy. Tak mi to weszło w obieg że nawet nie nazwałbym tego nietrzeźwością. Taki suplement diety.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 1455 / 598 / 0
Pytanie tendencyjne , zaklada z gory , ze bycie trzezwym jest czyms lepszym niz bycie nie-trzezwym %-D Podswiadomie tworzy poczucie winy za niebycie (wystarczajaco) trzezwym .

Ale zeby nie robic zbytniego offtopu - wiekszosc czasu jestem trzezwy , przez co tripy sa czyms odswietnym i jeszcze bardziej wyjatkowym . Najmniejszy odstep jaki uwazam powienien byc to taki , ktory zeruje tolerke .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 9 / 2 / 0
7 dni
  • 9 / 2 / 0
To naj gorszy okres w moim życiu od 7 miesięcy tylko tydzień. Brak sił do walki
  • 5378 / 986 / 0
Zdecydowanie za długo :-)
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 2814 / 367 / 0
28 lutego 2020CieplaPoduszka pisze:
Pytanie tendencyjne , zaklada z gory , ze bycie trzezwym jest czyms lepszym niz bycie nie-trzezwym %-D Podswiadomie tworzy poczucie winy za niebycie (wystarczajaco) trzezwym .

Ale zeby nie robic zbytniego offtopu - wiekszosc czasu jestem trzezwy , przez co tripy sa czyms odswietnym i jeszcze bardziej wyjatkowym . Najmniejszy odstep jaki uwazam powienien byc to taki , ktory zeruje tolerke .
To mam podobnie do Ciebie .. mnie jakos do alko wgl nie ciagnie ... ale opio czy benzo badz psycho to : ❤ bardzo chetnie
  • 4 / 2 / 0
Z tego co pamiętam tak gdzieś do momentu majówki 2012 gdzie przepiliśmy na ostro cały tydzień - powrót koło 3:00-6:00 i już startowaliśmy lada moment od 10:00 czy 13:00 gdy doszliśmy do siebie, ale było ciężko. Przed tym epizodem pamiętam, że na drugi dzień po libacji alkoholowej na samą myśli o alkoholu zbierało mnie na wymioty. To też potwierdzi sporo osób, że pęka gdzieś ten zalążek uzależnienia gdy zapija się na drugi dzień kaca, a to jest już maraton.

Ogólnie najdłużej nie piłem od 20 grudnia 2017 do 8 stycznia 2019. Ogólnie alkoholizm w Polsce jest straszliwą plagą w obecnych czasach, ale o tym głośno się nie mówi. Wszystkie moje najgorsze problemy w życiu, miałem właśnie przez alkohol.
😎 ArdnaS SandrA
"Sztuka To Ludzkość"
  • 6 / 5 / 0
Zabawne jak wiele osób czytając w temacie słowo "trzeźwo" odnosi się wyłącznie do alkoholu.
Tak się utarło w społeczeństwie, że nietrzeźwy=pijany. Usprawiedliwiają się, że nie lubią alko, piją sporadycznie, ale jednocześnie nadużywają innych substancji.
Żeby nie robić off top - mam zasadę, że od poniedziałku do czwartku na trzeźwo i tego w 95% się trzymam. A takie najdłuższe przerwy to od jakichś 17 lat kilka przerw po ok 3 tygodnie.
  • 2116 / 634 / 0
Niestety, opisywany przez @premov sztuczny podział najlepiej opisuje:
c9e8ad0ecf57d00b4be8f2d9f1f9df95.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 2 / / 0
Dopiero (1 miesiąc) zacząłem wspaniałą drogę abstynencji od alkoholu, czuje się zdecydowanie lepiej, mniej ogólnych problemów ze zdrowiem, trawieniem i skórą. W zasadzie to nie pamiętam kiedy miałem tak mocne postanowienie i tak długa przerwe od chlania, maksymalnie były to okresy max 2 tyg bez choćby jednego piwa. To samo chyba będzie od dzisiaj z THC bo niestety nie widzę już faktycznych benefitów płynących z palenia po 5 latach, gdzie najdłuższa przerwa trwała miesiąc.. Zaczynam jednak przygodę z czymś innym, zobaczymy co będzie ;)
Pjona
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.