Miałem sytuacje, że widzę się z ziomem pierwszy raz i podczas rozmowy mi gada "Nie pożyczaj mi hajsu, bo Ci go nie oddam".
Najbardziej chyba jednak odklejeńców.
Ja najbardziej lubię tych po odwykach, terapiach, na dłuższy czas juz na czysto. Mnóstwo historii mają, sporą wiedzę i zwykle rozsądne podejście do dragów.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
@WrakCzlowieka też takich lubię.
@taurinnn i takich tyż.
Mam kumpla, który wyszedł z alkoholizmu już bardzo z nim źle było - na prawdę szacun.
Widać, że chłopak ogranięty. Odmawia alko zawsze kategorycznie i WSZYSTKICH używek,
a na imprezy chodzić nie przestał :)
tylko...
Ćpa alprę od czasu do czasu co prawda malutko, ale jednak
i mówi, że alpra to przecież nie narkotyk
ale w sumie...
takie małe pocieszenie po przebytych dramatach - czemu nie.
Również bardzo lubię ćpunów zdrowych psychicznie,
tak jak wyżej zostało napisane. Uczciwych, ogarniających rzeczywistość,
odnoszących się z szacunkiem do innych i dojrzałych znających granicę i umiar.
pokornych.
Why can't we fly forever?
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.