Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1764 / 596 / 0
Lubię się śmiać z tych wszystkich ludzi, wmawiających sobie, że ich przeżycia po używkach to oświecenie, gadający o reinkarnacji i wielce opisujących siebie jako oświeconych. Jeśli jakoś można opisać oświecenie słowami, to jest to stan, w którym kumasz już, że nie ma podziału na świat i ja, nie ma identyfikacji z ego i wielu innych błędnych przekonań. Podczas gdy te osoby kultywują swoje ego i karmią je mówiąc o byciu oświeconym. Są jeszcze dalej od tego, niż przeciętny zajadacz kiełbasy przed telewizorem. A tak to poza tymi, którzy mnie zawsze potrafią rozbawić swoim odrealnieniem opisanym wyżej, to wszystko indywidualnie, nie grupuję.
  • 93 / 10 / 0
Nie wiem gdzie to napisać to pisze tutaj.Jako, że miałem ostatnio kryzys noworoczny to zadałem się z młodszym towarzystwem z kręgów”cpunskich”(jnkst,alternatywki,tylkowixapolmordo itd ) Kurwa poziom tych ludzi, ich zachowanie, wiedza i podejście do tematu(już nawet bez odniesienia do wieku) trąci zaawansowanym debilizmem i gownomózgiem.To co jest piętnem i upadkiem w tych czasach stało się modą i mainstremem z niższej ligi.Stary hyperreal i nawet ten obecny na którego tak narzeka wiele osób(a narodowo narzekanie mamy we krwi) to jest pierdolona cpunska bohema i po tym nic lepszego nie będzie.Chciałoby sie tylko zaśpiewać: gdzie są ćpuny z tamtych lat? Albo nie żyją albo na hajpie(bądź pograzeni w alienacji)Jaki typ lubię najbardziej ? Oldschoolwy, który mimo miliona eksperymentów i potknięć jest pelnosprawny mentalnie i dalej dzięki wiedzy pomaga innym a jego mózg nie zamienił się w siano.Pozdrawiam moderację w szczególności!
  • 326 / 13 / 0
Najbardziej lubię typów zaczynających dzień od całej gamy leków, benzo i wszelakich antydepresantow, także naturalnych, by następnie ochoczo iść do pracy.
  • 137 / 39 / 0
@modest O to to. To ten wypadek gdzie cierpienie zdaje się uszlachetniać. Bije od tych ludzi jakaś mądrość życiowa, są trochę jak chodząca lekcja "jest chujowo, ale turlam się do przodu". I z ich oczu wyczytać można miliony głębokich myśli, zupełnie odwrotnie do młodocianych stimiarzy, a mówię to jako była fascynatka-amatorka stimów, potem fascynatka-amatorka opio. Nie no, w tramadol byłam w sumie nieco wjebana. A właśnie, opiatowcy to też taka "szlachetniejsza" grupa, lubię.
  • 326 / 13 / 0
@technodziewczynka Nie jestem pewien czy uszlachetnianie niektórych grup użytkowników substancji psychoaktywnych to dobre posunięcie :x
  • 137 / 39 / 0
@modest na pewno złe, ale gadać tak sobie mogę ;p
  • 7 / 2 / 0
Lubie uczciwych ćpunów.
Miałem sytuacje, że widzę się z ziomem pierwszy raz i podczas rozmowy mi gada "Nie pożyczaj mi hajsu, bo Ci go nie oddam".
Najbardziej chyba jednak odklejeńców.
  • 2198 / 715 / 0
Co ten temat taki zakopany jak karta kredytowa pod grudą?
Ja najbardziej lubię tych po odwykach, terapiach, na dłuższy czas juz na czysto. Mnóstwo historii mają, sporą wiedzę i zwykle rozsądne podejście do dragów.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 2429 / 584 / 155
Uczciwych i solidarnych. Szanuję i podziwiam tych czystych od wielu lat, chciałabym kiedyś do nich dołączyć. Podoba mi się też, jak ćpun potrafi się do swojego nałogu przyznać i nie wypiera prawdy o swoim położeniu, ale też jak nie jest ze swojego uzależnienia ,,dumny'' i nie szpanuje nałogiem niczym 14-letnia alternatywka alprazolamem.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 127 / 34 / 2
%-D @modest o to to ja
@WrakCzlowieka też takich lubię.
@taurinnn i takich tyż.

Mam kumpla, który wyszedł z alkoholizmu już bardzo z nim źle było - na prawdę szacun.
Widać, że chłopak ogranięty. Odmawia alko zawsze kategorycznie i WSZYSTKICH używek,
a na imprezy chodzić nie przestał :)
tylko...

Ćpa alprę od czasu do czasu co prawda malutko, ale jednak
i mówi, że alpra to przecież nie narkotyk :patrzy:
ale w sumie...
takie małe pocieszenie po przebytych dramatach - czemu nie.

Również bardzo lubię ćpunów zdrowych psychicznie,
tak jak wyżej zostało napisane. Uczciwych, ogarniających rzeczywistość,
odnoszących się z szacunkiem do innych i dojrzałych znających granicę i umiar.
pokornych.
:krowa:
Why can't we not be sober?
Why can't we fly forever?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.