EDIT: Faktycznie był tam jeden metadonowiec za mojej kadencji, brał opio w ciągu od 9 lat + inne wynalazki, z tego co pamiętam maksymalną dawkę od której tam odtruwają czyli 50, ml no i siedział 5 tygodni.
DO POBRANIA:
i tutaj leki, wiadomo, że tam nie będziecie mieli benzo opio itp, ale taki ketrel, jakiś antydepresant, beta-bloker - no leki nie rekreacyjne.
No i wtedy z taką kartą możecie, a nawet macie prawo iść do lekarza pierwszego kontaktu, ja przed chwilą byłem na pogotowiu i ketrel na luzie został mi wypisany.
Także takie coś, się przyda na pewno.
Wybieram się jutro na detoks do Człuchowa, był ktoś może niedawno i wie jakie obecnie warunki tam panują? Dalej jest tak dobrze, jak opisywano to kiedyś?
Z góry dzięki :)
Heroin, it's my wife and it's my life
Because a mainline into my vein
Leads to a center in my head
And then I'm better off than dead
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.