...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 223 / 18 / 0
W suchym Jarze mają bardzo słabe pojęcie odnośnie schodzenia z benzo. Schodzili ludziom z 20mg czy 30 mg dziennie w czasie 2 tygodni i ludzie dostawali padaczki. Teraz już z takiej ilości schodzą w 3 tygodnie, ale nie więcej. To i tak dużo za krótko, no ale tyle mogą trzymać, co zrobić w sumie. Dostaje się karbamapezynę, pernazynę, ketrel, na sen zolpidem lub estazolam (oba mają tolerancję krzyżową z benzo - takie mają właśnie pojęcie). Od samego benzo z takich dawek w tak krótkim czasie po prostu nie da się zejść bezpiecznie. Wiem, że np. w Złotoryji od takich dawek trzymają nawet do 6 tygodni.

EDIT: Faktycznie był tam jeden metadonowiec za mojej kadencji, brał opio w ciągu od 9 lat + inne wynalazki, z tego co pamiętam maksymalną dawkę od której tam odtruwają czyli 50, ml no i siedział 5 tygodni.
  • 3406 / 534 / 0
Zawsze jak już opuszczacie detoks i będziecie mieli przygotowaną kartę wypisową, to pójdźcie wcześniej do tej kierowniczki/psychiatry co tam wszystko ogarnia i powiedzcie jej, aby na karcie wypisowej napisała takie coś:

DO POBRANIA:
i tutaj leki, wiadomo, że tam nie będziecie mieli benzo opio itp, ale taki ketrel, jakiś antydepresant, beta-bloker - no leki nie rekreacyjne.

No i wtedy z taką kartą możecie, a nawet macie prawo iść do lekarza pierwszego kontaktu, ja przed chwilą byłem na pogotowiu i ketrel na luzie został mi wypisany.

Także takie coś, się przyda na pewno.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 7 / / 0
Może ktos poleci prywatny ośrodek gdzie schodzą metadonem szukam wszędzie dzwonie wszędzie i nic nie mogę znaleźć bardzo prosze o jakies info
  • 127 / 18 / 0
Podłaczam się nie musi być metadon ale dobrze by było
Uważaj jak tańczysz :liść:
  • 40 / 4 / 0
Pomożecie coś znaleźć? Wjebalem się w metaamfetamine, trwa to kilka miesięcy i teraz nie potrafię już pracować bez 💎. Chcę wziąć urlop od pracy (max. 2tyg) i pojechać na detoks, natomiast w miarę możliwości chciałbym to połączyć z wypoczynkiem w jakimś ładnym miejscu, byle nie za miliony monet. Ktoś coś?
Uwaga! Użytkownik Leniwy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 272 / 38 / 0
Ja osobiscie niedlugo sie wybieram Do Grajewa na miesiac minimum na psycho odpoczac od tej jebanej szarzyzny w tym pierdolonym miescie, nie mam juz kolegow, nie mam rodziny, nie mam kurwa nic, jestem jak jebany pachołek na polu :)
Uwaga! Użytkownik xSzuLeRx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / 4 / 0
Myślę, że najskuteczniejszy jak do tej pory jest program metadonowy. Sporo moich znajomych z tego skorzystało i jakaś tam część z nich nie grzeje. Samo odtrucie nie ma sensu bez ośrodka a mądrale od uzależnień potrafią Cię zapytać po co się miesza H i A - ręce opadają.
Uwaga! Użytkownik Leniwy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Cześć :)
Wybieram się jutro na detoks do Człuchowa, był ktoś może niedawno i wie jakie obecnie warunki tam panują? Dalej jest tak dobrze, jak opisywano to kiedyś?
Z góry dzięki :)
  • 56 / 13 / 0
Hej, wybiera się ktoś w marcu do Suchego Jaru? Wiem, że teraz tam kiepsko, ale zbytnio nie mam innych możliwości, chyba że ktoś zna jakieś dobre miejsce do zejścia z majki (500mg) i klonów (4-6mg) w Małopolsce, ewentualnie Śląsk bądź Podkarpacie?
Pink Fluffy Unicorns Dancing On Rainbows
Spoiler:
  • 5 / 2 / 0
Chcę odstawić Clonazepam, biorę w sumie od 15tu lat, dawki ostatnio to przeciętnie 14mg/dzień. Udało mi się trochę zredukować dawkę przy pomocy pregabaliny, ale niemożliwe jest żebym zszedł do 0 bez detoxu. Byłem w Świeciu z 8 razy, na Nowowiejskiej, w Łodzi, Lublinie, Ciborzu (tfu!), Gostyninie, Radomiu, Morawicy.... Świecie niestety odpada (mam blachę za przerzut plus pocisnąłem Nadolskiego ostro), zależy mi na dobrej obstawie lekowej, na odpowiednim czasie odtrucia (jak najdłużej, a nie 2 tyg. i nara), zasadach i warunkach do przeżycia. Słyszałem coś o detoksie na Sobieskiego w Warszawie stricte od benzo. Ktoś coś wie na ten temat? Aaa no i miejsce musi być zaopatrzone w metadon, bo jestem na programie. Myślę nad Lublinem (z Kaciubą da się dogadać jeżeli chodzi o wszystko), ale chciałbym poznać opinie innych użytkowników i zweryfikować info odnośnie Sobieskiego w Warszawie. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
Heroin, be the death of me
Heroin, it's my wife and it's my life
Because a mainline into my vein
Leads to a center in my head
And then I'm better off than dead :strzykawka: :hel:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.