24 maja 2012Modyfikowany Bigos pisze: W sobotę powinienem dostać trochę tego, ale chyba narazie odpuszcze testowanie...
Plotki o nielegalności, o wychodzeniu na analizie jako mefedron, czy sytuacji ktora dotyczy 4-FMC (2-FMC/3-FMC że przypał bo wychodzą prawie identycznie co nielegalne 4-FMC) - to wszystko bzdury...
Po przeszukaniu internetu, prawdopodobnie będzie bardziej aktywne od mefedronu (mniejsze dawkowanie)
profil działania ulegnie zmianie nieogar zostanie zastąpiony bardzo czystym umysłem, no i główne działanie ponoć bardzo przypomina MDMA.
Skrócona nazwa to będzie prawdopodobnie - Mofedron
Aaaa i najważniejsze, Maciek mylił się w kwestii aktywności tego związku... jest aktywny ^_^MaciekB pisze:... Produktem syntezy nie jest metkatynon tylko orto-metoksy-N-metylokatynon czyli pochodna katynonu o wątpliwej aktywności biologicznej, a wymieniony przez Ciebie o-Methoxy-α-bromopropiophone to produkt pierwszej reakcji z którego otrzymuje się orto-metoksy-N-metylokatynon (o-Methoxy-alpha-methylaminopropiophenone).
Ciary mnie aż przeszły jak z 3 lata temu dawno takich dobroci nie jadłem.
Trójka charakteryzuje się słabszym,stabilniejszym i dłuższym działaniem.
Czwórka daje agresywniejsze, mocniejsze ale i krótsze działanie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Bo zawiesiłem się na fazie z 2009r?
Bo jak lubisz jeść ogórki to pomidor będzie mieć inny smak?
Bo uzależnienie ma to do siebie, że na działanie substancji składa się 50 czynników w tym smak, wygląd, wejście itd a w samym działaniu utrwala się schemat konkretnego działania na konkretne receptory i przekaźniki?
Nie wiem jak to ująć bardziej obrazowo...
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/9/96dec42d-9362-4a1d-9a1f-5ebb1346c09d/kratom.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250914%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250914T175702Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=09f8c937f858940c9296002b0675f963f0f16a8cc27cef9fbc40bb2861ced35c)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/weedtravelbyair.jpg)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/p06p0z0v.jpg)
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/drozdze.jpg)
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję
Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/takeshi_niinami.jpg)
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne
Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/piana.jpg)
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki
Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.