18 stycznia 2020yupwhiteisbeautiful pisze: Ja to bym na twoim miejscu się cieszył że tak niskie dawki grzeją więc nie do końca rozumiem co z tym jest nie tak. A co do skręta, jeżeli więcej idzie do morfiny tym bardziej będzie odczuwalny skręt, no proste na logike.
Nie cytujemy posta nad swoim - taurinnn
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
06 lutego 2020taurinnn pisze: Tak, ja jestem ultrametabolizerem. koda była moim pierwszym opio branym w ciągach. 30 mg potrafiło mnie już zrobić na początku. Co WCALE nie oznacza, że tolerka nie rośnie lub że rośnie wolniej - po roku musiałam grzać już 1,5 (sic) GRAMA, czyli 50x więcej, niż za pierwszym razem. To mnie kosztowało tyle, że przez tolerancję i cenę przeszłam po tym na silne opio. Czasami są obecnie takie miesiące, że wydaję mniej pieniędzy na morfinę, niż w czasach 1,5 g ba kodeinę. Właśnie m.in. dlatego odradzam, bo w sumie przed zażyciem nie wiesz, czy nie jesteś ultrametabolizerem, a wtedy nawet maleńka dawka działa tak euforyzująxo, że chcesz dorzucać lub to powtarzać. A tak to siedzę od 7 lat w rozmaitych opio na zmianę (jednak gł. morfina), ale też wszelakie od kodeiny czy PST, przez DHC, majkę czy oksykodon, po heroinę i sufentanyl. Wiele razy próbowałam rzucić, nawet jeszcze na etapie kodeiny. Przez ten czas przerobiłam praktycznie wszystkie opio dostępne w Polsce, Izraelu i USA. A zaczęło się od ,,niewinnej” kodeiny.
Tobie życzę powodzenia w rzucaniu tego gówna, bo niby ,,koda to koda'', ale potrafi być zdradliwa, no i bądź co bądź - koda też opio. Trzymam kciuki.
Nie cytujemy posta nad postem - tau ;)
W zamierzchłych czasach to może i dawka 30mg mnie klepała, ale teraz minimum musi być te 60mg (4 tabletki), albo najlepiej 75mg (5 tabletek). I czuć lekką poprawę nastroju, spokój, jestem pewny że mi się uda, jestem BARDZO opanowany.
Dawka 450mg z niską tolerką to już mega przyjemny stan z jednym wyraźnie przeszkadzającym skutkiem ubocznym. Mianowicie, "zapominało mi się czasami oddychać i musiałem tego dosyć rygorystycznie pilnować." XD
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.