30 grudnia 2019jezus_chytrus pisze:Czy w Maroku ludziom żyje się tak dobrze, by mogli sobie pozwolić na taki luksus, jak sprzedawanie u siebie po niskich (chyba, że się mylę i są wysokie) cenach towaru, który już w Hiszpanii wart jest o wiele więcej? Pytam, bo nie byłem i nie wiem : ) Ten hasz pierwszej klasy jest konsumowany przez miejscowych palaczy?30 grudnia 2019badboyb pisze: Pamiętajcie, że jeśli chodzi o Maroko, to najlepszy hasz zostaje w Maroko.
Na szczęście miałem okazję palić tylko i wyłącznie dobry hasz, który dawał bardzo przyjemną fazę. Miło wspominam mieszankę mocno brązowego haszyku z tytexem w lufce, a potem bardzo przyjemną, wesołą fazę i grę w kosza. We Francji jest tego pełno, za śmieszne pieniądze, a i jakośc kozacka. Faza po haszu jak dla mnie dużo czystsza, weselsza ale i jednocześnie trochę psychodeliczna.
Natomiast radzę uważać na różne syntetyki, których palenie mnie ominęło, ze względu na przygody poprzedników. Sama krucha konsystencja tego gówna budziła wątpliwości. No ale tak to jest, że jak się już zapłaciło to trzeba wypalić. Na przeróżnych stronach można poczytać o działaniu tego gówna. 2 ciężkie przypadki znam z opowiadań, a jednego bylem świadkiem. Kolega po kilku buszkach stracił świadomość tego kim jest i po prostu zemdlał. Po dłuższym czasie i pomocy reszty załogi, udało się go przywrócić do życia, jednak nie dziwi mnie to, że ludzie po takim sączonym syfie lądują w szpitalu albo mają rysę na psychice. Te 3 przypadki łączy ten sam towar w 100%. Zabójcze gówno. Od tamtej pory wszystko co budziło moje wątpliwości, było odpowiednio dawkowane dla testu.
05 stycznia 2020badboyb pisze:
hasz pierwszej jakości z tradycyjnych roślin, które i tak są już przemieszane zostaje jarany na miejscu, rzadko kiedy opuszcza region w którym jest wyrabiany bez domieszek, jeśli opuści to i tak jest później z czymś mieszany (kakao, mleko w proszku). Inną sprawą jest, gdy widzimy w NL coffeshopie hasz typu Amnsesia Cream. Oficjalnie sieję się również w Maroku dane odmiany (NL breeder), by później taki hasz właśnie wywieść i zmaksymalizować zyskać. Z jednej strony czekolada zostaje, natomiast z drugiej mamy specjalne ustawione krzaki pod export. Ja lubię hasz za jego spokojniejsze działanie od niektórych hejzow lub skunków i smak, dobry hasz ma bardzo dobry smak. Pozdrawiam wszystkich palaczy joł.
Trochę ciężko mi uwierzyć żeby ktokolwiek mieszał haszysz z kakao lub mlekiem w proszku.
No na prawdę nie wyobrażam sobie.
Niejedna grube ukleiłem
i niejedna grude zjaralem
ale żeby mieszać hasz z kakaem
trzeba być baranem
Jeszcze wiersz z rana ułożyłem heheheh
09 stycznia 2020wonszgrzybojad pisze:05 stycznia 2020badboyb pisze:
hasz pierwszej jakości z tradycyjnych roślin, które i tak są już przemieszane zostaje jarany na miejscu, rzadko kiedy opuszcza region w którym jest wyrabiany bez domieszek, jeśli opuści to i tak jest później z czymś mieszany (kakao, mleko w proszku). Inną sprawą jest, gdy widzimy w NL coffeshopie hasz typu Amnsesia Cream. Oficjalnie sieję się również w Maroku dane odmiany (NL breeder), by później taki hasz właśnie wywieść i zmaksymalizować zyskać. Z jednej strony czekolada zostaje, natomiast z drugiej mamy specjalne ustawione krzaki pod export. Ja lubię hasz za jego spokojniejsze działanie od niektórych hejzow lub skunków i smak, dobry hasz ma bardzo dobry smak. Pozdrawiam wszystkich palaczy joł.
Trochę ciężko mi uwierzyć żeby ktokolwiek mieszał haszysz z kakao lub mlekiem w proszku.
No na prawdę nie wyobrażam sobie.
Niejedna grube ukleiłem
i niejedna grude zjaralem
ale żeby mieszać hasz z kakaem
trzeba być baranem
Jeszcze wiersz z rana ułożyłem heheheh
Jasne, że można spotkać chujowy hasz z różnymi dodatkami, ale to jest domena osób, które biorą sobie w kredo kilkadziesiąt gramów i gonią żeby zarobić jakieś grosze. W hurcie nikt się nie będzie bawił w rozrabianie pół tony, skoro dobrze wie, że wszystko pójdzie w tydzień, a później przyjdzie kolejna partia.
U nas jest mało haszyszu i rządzi zioło (samo zapotrzebowanie też jest większe na susz), dlatego warto kupować jedynie od pasjonatów i farmerów, którzy sami go robią, natomiast są kraje do których wciąż przemyt haszu się uskutecznia, np. Włochy. Do słonecznej Italii haszyk wędruje z Maroka lub Hiszpanii i kilogram o którym piszesz w takim Rzymie czy Neapolu schodzi w jedną noc, miesięcznie przypływają do tego kraju dosłownie tony. Sam hasz jest tani jak barszcz w hurcie, nikomu nie opłaca się tego z czymkolwiek mieszać (bo to nie koks ani hera, żeby była konkretna przebitka), poza osobami na samym dole łańcucha pokarmowego (a i te z reguły robią to tylko w ostateczności, bo rynek i konkurencja jest ogromna).
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
hasz haszowi nierówny.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej
Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
