Suplementy mają to do siebie, że możesz tam nakleić wszystko.
W preparatach leczniczych już tego zrobić nie możesz.
Kup sobie kiedyś suplement z b6 i zarzuci 200mg, następnie polap sobie milgamme N lub b6 Tevy.
Przy czym b6 przy podaniu oralnym maksymalne działanie osiąga po jakimś czasie - i jak jeszcze b6 Tevy zadziała tak jakieś śmieci że sklepu dla pakerów możesz wsadzić między bajki.
Tak samo jakieś chelaty z których się wszyscy śmieją.
O magnezie w tabletkach nie wspomne, bo to prosta droga do rozwalenia żołądka.
Wit c syntetyczna moc o wiele mniejsza od naturalnej. Głównie przez to, że w naturalnych produktach występuje razem ze składnikami które ułatwiają/wzmacniają jej działanie.
To co Ty lykasz w ilości 1 gr po zakupie owocow osiągniesz przy mniejszym stężeniu.
Jakimiś sproszkowanymi śmieciami, ekstraktami czy innymi wynalazkami wogole sobie głowy nie zaprzątam.
Każdy ma swój rozum i niech robi jak chce.
31 grudnia 2019DuchPL pisze: Bardziej bym się skupił na eko sklepch i sklepach specjalistycznych z ziołami i "naturalnymi" lekami...
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Jak tam plany dietetyczne na 2020? U mnie głównie staram się poprawić profil omega3/6 i korzystać często z sauny do tego. Może pokuszę się o jakieś eksperymenty, zobaczymy. Póki co HGH i BDNF są na moim radarze.
- przcież ja piszę dokładnie o tym samym o czym Ty piszesz
- o tym co brałem na początku jako zwykły człowiek, któremu się pierdzieli w TV o różnych zbawiennych suplementach w aptece, do tego co potem brałem przerzucając się na chelaty i ekstrakty/wyciągi ziół do obecnego momentu... w którym stwierdzam, że większość tych "zbawiennych witamin" sobie można wsadzić między...palce
- przy czym nie twierdzę, że świat supli i witamin to fake... mający na celu wiadomo co... jeszcze kilka miesięcy przede mną zanim się czegoś nowego w tej materii dowiem.
Na chwilę obecną przy rezygnacji ze wszystkich supli - efekty są zaskakująco pozytywne.
No i tyle...
jeżeli czegoś nie rozumiesz z chęcią wytłumaczę, lecz myślę że zdania są ułożone w miarę zrozumiałe dla przeciętnego czy nawet przećpanego umysłu.
mimo wszystko życzę spokojnego NOWEGO roku.... no i mniej "supli"
01 stycznia 2020GL HF pisze:
Jak tam plany dietetyczne na 2020? U mnie głównie staram się poprawić profil omega3/6 i korzystać często z sauny do tego. Może pokuszę się o jakieś eksperymenty, zobaczymy. Póki co HGH i BDNF są na moim radarze.
Jeżeli dawki dopasujesz odpowiednio do swojego życia i formy... tego samopoczucia nie da ponoć "zaden keton".
Sam się do tego przymierzam... ale póki jeszcze jestem "w miarę młody" i progresuję wstrzymam się jeszcze z hormonami.
01 stycznia 2020DuchPL pisze: Na chwilę obecną przy rezygnacji ze wszystkich supli - efekty są zaskakująco pozytywne.
Od białka serwatkowego po chelaty i na ekstraktach z ziół i wyciągach z różnych roślin kończąc.
To właśnie po tej firmie ( w czasie gdy odkrywałem nowe i LEPSZE suple innych firm ) czułem pełną regenerację dnia następnego, skupienie na treningu, lepszą pompę mięśniową, więcej subiektywnej siły, mniej syfów na skórze...
- już nie wspomnę jak ogarniały organizm stacki witaminowe po zabawach z ketonami czy koksem
- mają lepsze i gorsze produkty - ale nie nazwał bym tej firmy "szajsem" bardziej dobra - średnia półka...
To nie temat o producentach, lecz osoby który chcą COŚ zrobić w kierunku swojego zdrowia czy sylwetki powinny zacząć od czegoś "dobrego" a nie niedziałająego syfu, który jest wszech obecny w dyskontach czy nawet aptekach. Wielu tez nie stać na superczyste wynalazki... i takie "suple" wydają się idealnym półśrodkiem przynajmniej na początek, zwłaszcza dla osób, które w życiu spożywają tylko Colę i produkty ze znanych restauracji z szybkim żarciem.
02 stycznia 2020DuchPL pisze: Pomijając, że sam mi wycinasz nazwy firm... i
02 stycznia 2020DuchPL pisze: - mają lepsze i gorsze produkty - ale nie nazwał bym tej firmy "szajsem" bardziej dobra - średnia półka...
Może i mają produkty lepsze niż jakieś dary natury, kfd czy inne pseudo firmy ale do jakości jaka ma np solgar to im bardzo daleko.
O jakości jaka mają produkty lecznicze nie wspomnę.
ale jak mozna miec nadwage czy otylosc ? przeciez zdrowy organizm sam mowi stop !
zauwazylam 2 typy osob (pomijam choroby). pierwsza grupa to zaburzenia odzywiania→ idz dalej, zaburzenia osobowosci (do psychiatry!), druga to zle nawyki zywieniowe wyniesione z domu.
Wystarczy, że jadasz dużo fruktozy i już popierdolisz metabolizm.
Ja od listopada zrzuciłem 3kg. Nie jem już wogole cukru, no może poza białym chlebem.
no ja widze, w krajach rozwinietych (my przeciez tez juz z maczugami nie latamy ;) ) takie cos: sniadanie- chleb+ bialko, obiad- tona kartofelkow z miesem i tlustym sosem, kolacja- znowu chleb i bialko i tluszcze ( przy czym bialko na kolacje wskazane, ale solo, moga byc warzywa do tego ).
a przeciez malo kto tyra teraz w polu czy kopalni, wiec jedzac wg takiego wtluczonego nam od pokolen schematu, to ja sie dziwie, ze jeszcze zyje i 190 kg nie waze :) bo mnie tez tak wychowywali
Dieta jest zależna od metabolizmu, typu budowy i wielu innych czynników.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.