Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 340 / 52 / 0
Moim zdaniem o wiele lepiej wycisza i łagodzi stany lękowe diazepam od alpry. Ma działanie delikatniejsze ale tak jak pisał przodownik, bardziej wyważone i co najważniejsze, działa o wiele dłużej od alpry. Nie wiem jak z potencjałem uzależniającym ale jest jak dla mnie jest naprawdę świetny nawet w celach czysto rekreacyjnych, słabszy od clona pod względem rozluźnienia mięśni ale wynagradza długim czasem działania i powolnym wchodzeniem. Alpra działa trochę brutalnie, tu i teraz a potem szybko schodzi. Na razie zostaje przy diazepamie z górną granicą 20 mg żeby bezsensownie nie wyrabiać sobie tolerki
  • 181 / 52 / 0
Dziekuje wiadomosc natomaist zdaje sobie sprawe ze wszystkiego co napisales, chodzi mi o efekty uboczne, odstawienie, dlugosc wyrabiania toleracji itp itd
  • 3078 / 1049 / 0
każda lek z tej grupy uzależnia psychicznie i fizycznie. uważam jednak, że diazepam jest stosunkowo bezpieczną benzodiazepiną o dobrze wyważonym profilu działania. nie jest ono zbyt silne. kogoś, kto nie ma wyrobionej tolerancji i szuka czegoś na wyciszenie, na pewno Relanium odpowiednio wyciszy. ze względu na bardzo długi okres półtrwania używa się go przy schodzeniu z innych, mocniejszych benzodiazepin. przy odstawianiu alkoholu oraz narkotyków również. efekty uboczne, kwestia tolerancji, uzależnienia i tego typu spraw nie różnią się zbytnio od innych leków benzodiazepinowych. same te informacje są łatwo dostępne do wyszukania w internecie.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 904 / 184 / 0
Jak powyzej. Wyciszy, uspokoi i zadziala dlugo, duzy profil nasenny. Do schodzenia dobry choc jak kiedys pisal wnc1964 - po parunastu latach ma klonie jak probowal zamienic na rolki to nie wychodzilo i ,,potulnie wracalem do klona".
  • 2876 / 266 / 0
zajebiste benzo, no i z tych, z których medyczna metodsa schodzenia z mocnych benzo jest ratunkiem

10mg diazepamu i jest naprawdę bardz fajnie, nie ma to oczywiście startu do alpry, ale jak na teoretycznie jedno z najsłabsych benzo jest zajebiste, polecam, adam miłosz
  • 135 / 21 / 0
Ja mam problemy z bezsennością po rolkach , poszło z 20 mg i ni chuj nie mogę spac
Dzień wcześniej podobnie , nawet jak usnę to przebudzam się co godzinę , dwie . Miał ktoś tak ?
No bo co? No bo mogę
  • 2876 / 266 / 0
a tolerka jakaś jest? bo bez tolerki to benzo raczej każde potrafi bez problemu zamulić, ja niestety miałem ponad 1,5 roczną pzygodę z jedzeiem alpry jak cukierki i teraz benzo mnie praktycznie wcale nie muli, reszta działa jak powinna, ale obecnie nie wyobrażam sobie żeby jakieś benzo mnie ścięło do snu, no może jakbym z 10mg alpry przykładowo naraz wpierdolił, alet eż wątpię, raczej by wiało mocno jkbym chodził
  • 135 / 21 / 0
Tolerancję mam duża bo również zajadałam alpre jak cukierki.
Chodziło mi o to ze rolkami nie leczę bezsenności, tak sobie lecę już kilka dni z przerwami na nich poprostu . Może źle sprecyzowałam pytanie, jak nie zajadam rolek śpię normalnie.. Jak wrzucę nie mogę spać, dosłownie, siedzę po nocy i się męczę
No bo co? No bo mogę
  • 1610 / 55 / 0
21 kwietnia 2011idontknow pisze:
Dziś miałem swój pierwszy raz z rolkami. Zarzuciłem 3x 5mg, a po godzinie czy półtorej dorzuciłem jeszcze jedną tabletkę.
Początkowe 15mg mocno mnie zmuliło, zaćmiło i ogólnie nie nazwałbym tego stanu jako przyjemny. Byłem ociężały i nic z sedacją to wspólnego nie miało. Przeleżałem półtorej godziny w amoku jak po gorączce (tak najbliżej opisując) i w sumie przeszło po 2h, znów nabrałem jakiejś tam energii i siły by wreszcie wstać z wyra. Wytrzeźwiałem i sądziłem, że jak wrzucę teraz tylko 5mg to zacznie się od nowa, ale słabiej- w sam raz. Niestety - usnąłem na stojąco. Teraz spałem jakieś dwie godziny (jak wychodzi z moich wyliczeń, bo totalnie straciłem poczucie czasu). Stan w sumie bardziej przypominał ujebanie się zolpidemem i nieogar. Myślałem, że 15mg na 1 raz będzie okej, z tego co wyczytałem, no ale przeliczyłem się. Może wystarczyło kawę jebnąć do tego? Nie wiem. Siły nie miałem. Nie miałem siły, a nie chęci. Nie było to spowodowanie diazepamowym lenistwem, tylko zwykłą niemożnością poruszania się. Z tego też, co wyczytałem wynika, że to nie jest wina 5 miesięcznego przekroczenia daty ważności, ani ilości wrzuconej jak na moją wagę i brak tolerancji - wszak zalecali 15mg na 1 raz, a nawet więcej.
Niemniej jednak moje pytanie się tyczy tego czy dzisiaj mam jeszcze jakieś szanse poznać urok rolek? I ile w takim razie wziąć, piątkę? Po ilu wyrabia się tolerka? Czy te kilka godzin ją mocno zwiększyła? Zważając na to, że jestem teraz trzeźwiutki i wyspany to ile zarzucić?
I tak, wiem w co się pakuję, jeśli już się wkręcę, ale nie doradzajcie mi wyrzucenie blistra, bo tego nie zrobię.
No nie wierze! Przypadkowo natrafilem na ten post, a jakos dwa tygodnie temu opisalem swoj stan po takiej samej dawce prawie tak samo. Czyli moje zmysły narkomana jednak się nie mylą : D

Coś jest na rzeczy z tym zolpidemem!
  • 3078 / 1049 / 0
jeśli chodzi o zolpidem, to ma on pewne ciekawe właściwości i to jest dobrze poznane już tutaj. przy większych dawkach osiąga się właśnie dziwny stan umysłu, do tego dochodzą efekty wizualne. za to w normalnych działaniem przypomina benzodiazepiny jeśli chodzi o efekt nasenny. polecam przeczytać o tym więcej w jego wątku tematycznym, powinno być to dużo obszerniej poruszone. jednak zolpidem zalecam stosować terapeutycznie i w rozsądnych dawkach, bo nietrudno o zerwanie filmu i robienie głupot pod jego wpływem. jeśli miałbym porównać terapeutyczną skuteczność zolpidemu i diazepamu, to jest ona praktycznie na tym samym poziomie, z tym, że Relanium w jest dużo bezpieczniejsze i trudno przy nim o jakieś nieprzyjemności. zolpidem jest też mocno selektywny, benzodiazepiny są bardziej wszechstronne, oprócz działania nasennego wykazują inne przydatne czasem właściwości.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.