Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3649 / 998 / 2
Jak pierwszy raz brałem tabletkę z bupropionem, to wydawało mi się, że efekt jest podobny do przyjęcia odrobiny koksu. Mogło to być placebo lub nie. W każdym razie, to jest lek i jeśli ktoś go stosuje jak lek, to niech go nie wali rekreacyjnie. Kilka stron temu chyba pisałem, że chęć na dorzutkę po 3 kresce jest jak najbardziej mocna.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 577 / 180 / 0
Jak pisałem że leci na płuca to chodziło mi o to że po tym miałem przez cały dzień podrażnione drogi oddechowe tak jak bym był chory albo jak bym kometę z lufki wciągnął. A bupropion jest sam w sobie kaustyczny jak np. MDMA więc nie jest zbyt fajnie jak poleci głęboko do płuc które są przecież delikatniejsze niż usta czy śluzówka nosa.

A normalnie jak chcę sniffować bupropion to obieram go z otoczki ostrym nożem, więc nie muszę jej później wybierać z prochu. Następnie kładę proch pomiędzy dwie kartki papieru i zgniatam oraz rozcieram go butelką czy grubą szklanką. Później jeszcze pocieram kartką o kartkę tak żeby rozetrzeć kawałki średniej wielkości. Nigdy nie miałem problemu z taką metodą, a jak dwa razy użyłem moździerza (ceramicznego) to już miałem z tym problem. Do tego proch przyczepia się do moździerza i trudno go całego wybrać.

A z samego działania to niestety pierwsza kreska nie jest taka zła. Później niestety jest ciśnienie na dorzutkę i z każdą dawką coraz większe zezwierzęcenie mimo braku jakiejś fajnej euforii. Chyba tylko do hexena mogę to porównać.

Prawdę mówiąc to po którejś tam dawcę zaczyna się trochę poprawiać jakość doświadczenia. Chyba dochodzi wtedy do nasycenia CYPów metabolizujących B więc ma on więcej czasu na robienie swojej neurochemicznej magii zamiast być metabolizowanym do mało rekreacyjnych metabolitów.
użyj innego podpisu, ten rozwala stronę - Administratorzy Hyperreal.info.
  • 3649 / 998 / 2
No, z tym nożem masz rację. Taka metoda też jest, ja oprócz moździerza obierałem też skalpelem chirurgicznym przytrzymując szczypcami. Przynajmniej u mnie po pewnym czasie działa sama NOR. A to już naprawdę nie jest warte walenia kolejnych kresek - a ciśnienie na nie rośnie...
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
  • 4975 / 872 / 0
Brałem to przez jakis czas, czułem się swietnie do momentu aż nie dostałem po tym tachykardii i nadciśnienia, trwało to z 3 miechy, dawki 300mg doba, nigdy nie brałem więcej ani donosowo takze uważajcie.

Zastanawiam się, bo leki na nadciśnienie biore do dzis, czy jeśli dostalem tego nadciśnienia po bupropionie to może powinienem spróbować odstawić te leki, bo nie mówiłem lekarzowi ze to nadciśnienie zrobiło się po tym a on myślał że samoistnie.

Co o tym myślicie?
  • 3649 / 998 / 2
A nic więcej oprócz bupropionu nie brałeś? Jeśli masz nadciśnienie, to warto byłoby omówić z lekarzem, czy przyjmowanie bupropionu ma sens i będzie ci bardziej służyć niż szkodzić. 300 mg, to całkiem mało na wywołanie tachy. Jak brałem to na kreskach to poszło z 5-6 tabletek 150mg w ciągu może 14-20h lub więcej (nie pamiętam). I pod koniec już było tylko coraz gorzej, stąd też glukoza, nawodnienie, benzo i do spania, bo nie da się tak jechać.
  • 238 / 15 / 0
Brał ktoś to dłuzej np 6 miesiecy ? jak efekty, czy działa wogóle po takim czasie?/czy po odstawieniu nie ma zawiechy mózgu itp, niechciałbym po pół roku speeda wpaść w bagno
"Niejednemu tu psychiatra jestem pewien nie pomoże,"
  • 3 / / 0
Jestem już 3 tygodnie na bupropionie i szczerze mówiąc nie odczuwam żadnych pozytywnych efektów, może poza skokiem libido. Stany depresyjne mi się wręcz dosyć mocno pogłębiły, myślę że może mi po prostu brakować serotoniny, bo wcześniej przez prawie 2 lata leciałam na sertralinie (bez większych efektów). Ogólnie wydaje mi się że czuję tylko noradrenaline, dopaminy ani trochę. Jest sens bawić się w branie tego dalej/zwiększanie dawki? Zastanawiam się nad przerzuceniem się na wenle i probowaniem namówienia psychiatry do przepisania mi MPH bo moja koncentracja i zdolności poznawcze jak leżały, tak leżą dalej po bupro.
  • 203 / 25 / 0
Lekarz mi to przepisał na depresję i lęki, teraz brałem duloksetynę 60 mg. Mogę odstawić ją z marszu i od jutra brać tylko bupropion, czy powinienem stopniowo redukować dawkę i brać oba? Przepraszam za zawracanie głowy, ale zapomniałem zapytać lekarza.
  • 4975 / 872 / 0
25 grudnia 2019blackgoku pisze:
A nic więcej oprócz bupropionu nie brałeś? Jeśli masz nadciśnienie, to warto byłoby omówić z lekarzem, czy przyjmowanie bupropionu ma sens i będzie ci bardziej służyć niż szkodzić. 300 mg, to całkiem mało na wywołanie tachy. Jak brałem to na kreskach to poszło z 5-6 tabletek 150mg w ciągu może 14-20h lub więcej (nie pamiętam). I pod koniec już było tylko coraz gorzej, stąd też glukoza, nawodnienie, benzo i do spania, bo nie da się tak jechać.
Zle zrozumiałeś, ja nie chce już brać bupro, przyjmowalem 300mg doba przez 3 miechy , bylo ok aż nagle dostalem tachykardii i teraz lecze sie na nadciśnienie. Dlatego zastanawiam się czy nie powinienem pogadać z rodzinnym jak było bo może nie potrzebuje juz lekow na nadcisnienie, a od tego czasu juz minęło sporo czasu i sporo juz biore te leki na nadciśnienie, moze nie potrzebnie a nie pomyślałem o tym wcześniej.
  • 3649 / 998 / 2
27 grudnia 2019Dendryczny pisze:
Lekarz mi to przepisał na depresję i lęki, teraz brałem duloksetynę 60 mg. Mogę odstawić ją z marszu i od jutra brać tylko bupropion, czy powinienem stopniowo redukować dawkę i brać oba? Przepraszam za zawracanie głowy, ale zapomniałem zapytać lekarza.
Redukować dawkę. Najlepiej wg. zaleceń lekarza, jeśli chodzi o wyłączanie starego, a włączanie nowego leku do terapii.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.