Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 62 / 8 / 0
Ilex Guayusa stotuję z Piołunem z pozytywnym rezultatem w celu wywołania świadomych snów.

Aktualnie to dla mnie również najlepsze źródło kofeiny. Pobudza na długo bez skutków ubocznych, jak np. przy piciu kawy. 5g w dzień i 1g 3 godziny przed snem

U mnie nawet dawka rzędu 50g brak skutków ubocznych, aczkolwiek nikomu bym nie polecił.
  • 835 / 253 / 0
A jak parzycie? Ja to robiłem tak jak gdzieś wyczytałem że "po amazońsku", czyli w małym garnku na ogniu przez 5-10 minut.
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 1864 / 699 / 0
26 lipca 2019AnnaS pisze:
Parz podobnie jak Yerba mate.
No to jak to jest z tym parzeniem ilex? Bo w większości spotykam się by zalewać wrzątkiem, lub gotować 5-10 minut. Odebrałem właśnie 100g ilex guayusy, a że jestem w robocie zmieszałem 3 łyżeczki z taragui vitality i zalałem wodą z termosu o temp 75°C. Ciężko będzie ocenić działanie, bo z rana była kawa, moklo i 450 mg pregaby. Teraz dolewam do tego mixu wodę i dałem jeszcze torebkę cytrynowej zielonej herbaty dla smaku. Ogólnie na tym wszystkim całkiem spoko jest %-D
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 995 / 104 / 0
Zalej wodą o temperaturze 80 st. i parz przez ~ 10 minut. Wrzatek da nieco mocniejszy napar, ale sporo składnikow odzywczych sie rozlozy w takiej temperaturze.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 10 / 0
Czytając ten wątek mam następujące myśli, czy tylko ja sypie ilex guayusa tyle co yerby czyli 30-45 gram?? Mi taki ilości nie przeszkadzają 😄. I czy ja tylko używam 7-10 razy ten sam szusz??
  • 698 / 172 / 0
^ Ja czasami mieszam ilexa pół na pół z yerbą i zalewam tyle razy, ile normalną yerbę (czyli 4-5 razy).
  • 104 / / 0
kurde ale ilości stosujecie-mega!
Raczej 2-3 łyżeczki stosuję ostatnio, ale to max 3 zalania.
  • 835 / 253 / 0
Można sypać więcej, bo czemu nie ale guayasa jest raczej droga więc jak dla mnie nie ma sensu.
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 28 / 10 / 0
Dobra żarty się skończyły, jest 20:30 a ja po wypiciu 5 zlania 20g ilex guayusa i 20 yerba mate nic mnie ta kofeina nie siekła ja jestem teraz śpiący a powinienem po tej dawce kofeiny zapierdlać do 22. Pomocy yerbe i ilex piję od 1 miesięcy ale od wczoraj już mnie mniej klepie??co robić???
  • 577 / 180 / 0
Przerwę. :korposzczur:
użyj innego podpisu, ten rozwala stronę - Administratorzy Hyperreal.info.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.

Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki

Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.